Reke in manjši vodotoki v večjem delu države zaradi obilnega dežja naraščajo skoraj po vsej državi.

Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje večinoma počasi naraščajo reke v zahodni in osrednji Sloveniji, nekoliko izraziteje pa sta narasli reki Vipava in Ljubljanica. V tem delu države je vodnatost rek velika, medtem ko je na severu države srednja ter na vzhodu in severovzhodu mala.

V ponedeljek in torek bodo reke v večjem delu države še naraščale, ustaljeno vodnatost pa bodo ohranjale reke v severovzhodni Sloveniji. V ponedeljek popoldan in v noči na torek lahko močneje narastejo reke v zahodni in jugozahodni Sloveniji. Možna so tudi razlivanja rek in hudourniških vodotokov na izpostavljenih območjih.

V sredo bodo še počasi naraščale reke Ljubljanica, Krka in Mura. Ob nevihtah z nalivi bodo lahko hitreje narasli posamezni hudourniški vodotoki.

Temperatura večine rek je bila v ponedeljek zjutraj med 10 in 17 °C, manjše rek v Primorju in Pomurju pa imajo okoli 19 °C. Dnevno nihanje temperature rek bo v ponedeljek in torke neizrazito. Morje ob slovenski obali ima 21 °C.

Napoved za naslednje dni

V ponedeljek bo oblačno, pogosto bo deževalo, vmes bodo tudi nevihte. Predvsem na zahodu bodo krajevno možni močnejši nalivi. Najvišje temperature bodo od 15 do 20, na Primorskem do 23 stopinj Celzija.

V torek bo večinoma oblačno s pogostimi plohami ali nevihtami. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, najvišje dnevne od 16 do 22 stopinj Celzija.

V sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami. V četrtek bo več sonca, čez dan bo še nekaj ploh ali neviht.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice