Državni meteorologi svarijo pred krajevnimi neurji ter naraščanjem in razlivanjem vodotokov.

Na Agenciji Republike Slovenije za okolje so za severovzhod in severozahod države danes razglasili oranžno stopnjo ogroženosti zaradi neurij. Danes popoldne in zvečer lahko namreč ob nevihtah ponekod nastanejo krajevna neurja.

Na severovzhodu države se bodo po napovedih meteorologov neurja pojavila po 14. uri in se bodo predvidoma nadaljevala pozno v noč.

Oranžni alarm je tretja od štirih stopenj lestvice in pomeni 'Bodite pripravljeni'. Sledi mu lahko le še rdeči alarm, ki pomeni 'Ukrepajte'.

Danes popoldan, zvečer in ponoči bo ob nevihtah možno hitro naraščanje in razlivanje posameznih hudourniških vodotokov in manjših rek. Največja verjetnost za ta pojav bo v severni polovici Slovenije, predvsem na Koroškem ter na območju Pohorja in Kozjaka.

Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje

Živo srebro na Štajerskem danes do 30 stopinj

Danes bo na Primorskem pretežno jasno, drugod bo deloma sončno z občasno povečano oblačnostjo. Zapihal bo severovzhodni veter.

Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 31, na Primorskem do 33 stopinj Celzija.

Pa obeti?

Jutri bo povečini sončno, v gorskem svetu bo popoldne nastala kakšna ploha ali nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 32, na Goriškem do 34 stopinj Celzija.

V petek in v soboto bo sončno in vroče.

Vir: Agencija Republika Slovenije za okolje

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice