Ormoški policist Iztok Kustec je na družbenih omrežjih večkrat vzbudil veliko pozornosti zaradi zapisov iz policijskega vsakdana. Z zadnjo objavo pa si je očitno nakopal prevelike težave, saj so ga odpustili.

Kustec je v preteklosti že vzbudil pozornost z zapisi o pisanju kazenske ovadbe zaradi kraje paštete in fotografijami okrvavljene sobe za pridržanje. Pred dnevi je nase opozoril še z objavo v zvezi s 15-milijonsko ponudbo ameriških oblasti za informacije glede Karnerjevih.

Ameriške oblasti so se na slovensko javnost pred dnevi obrnile z bogato ponudbo. V zameno za informacije, ki bi privedle do aretacije ali obsodbe Slovencev Mihaela, Alenke in Matevža Karnerja, ponujajo nagrado vse do 15 milijonov dolarjev.

»Ko 15 let treniraš skoraj vsak dan, se pripravljaš na nepredvidljive situacije, kako odreagirati v stresnih situacijah, študiraš metodiko, taktiko, porabiš pol družinskega proračuna za svoje kovinske igračke, nisi sprejet v specialno enoto, ker ti manjka en papir, a dobro veš, da maš ti to v sebi. Kljub vsemu vztrajaš v vsem tem cirkusu, za dve socialni pomoči. A enega lepega dne dobiš na mizo ponudbo, da izslediš, zapakiraš in dostaviš paket v Italijo na prevzem. O tem razmišljam, čeprav vem, da ne bi smel, a kaj vse se ne bi smelo, pa se dela,« se je glasil zdaj že izbrisani zapis Kusteca.

Kot kaže, pa je njegovim šefom zdaj prekipelo, saj so ga včeraj odpustili. Kot poročajo Slovenske novice, je Kustec prepričan, da se mu je z današnjo odpovedjo zaposlitve zgodila krivica. Kot je dejal, bo uporabil vsa pravna sredstva, da dokaže svoje nedolžnost.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice