Izredno hitra otoplitev nas bo v nekaj več kot enem tednu popeljala od hudega mraza do aprilske toplote.

Temperature so se pretežni del minulega meseca gibale okoli večletnega povprečja, preden je konec februarja prinesel precejšnjo ohladitev. Kar nekaj dni zapored so bile temperature po nižinah tudi do 15 stopinj nižje kot običajno. V Mariboru smo tako minuli četrtek zabeležili kar -20 stopinj Celzija.

Šlo je za ogromen temperaturni odklon, letošnji zaključek meteorološke zime pa se tako prišteva med najhladnejše v zadnjih sedmih desetletjih.

Več kot 30 stopinj razlike

Začetek marca pa nam znova prinaša naglo spremembo vremenskih razmer, saj se temperature kar vzpenjajo.
Ravno na vzhodu države in po nižinah bomo tako konec tedna presegli dolgoletno povprečje za to obdobje, napoveduje Arso.

Medtem ko se je dnevno povprečje temperature zraka še pred dobrim tednom gibalo okoli -10 stopinj Celzija, zjutraj pa smo beležili tudi do -20 stopinj, se bo živo srebro že danes povzpelo do 14 stopinj Celzija. To torej pomeni temperaturno razliko več kot 30 stopinj v le tednu dni!

Tudi jutri bo v naših krajih še deloma jasno, najnižje jutranje temperature pa bodo od 2 do 7 stopinj. Čez dan pa se bodo na Štajerskem in v Pomurju temperature znova povzpele vse do 14 stopinj Celzija. Tudi nedelja bo topla s temperaturami okoli 15 stopinj Celzija, na zahodu države pa se bodo okrepile padavine in nekaj dežnih kapelj bi lahko v nedeljskem popoldnevu padlo tudi na severovzhodu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice