Danes bo spremenljivo oblačno. Na zahodu bodo prve plohe in nevihte možne že dopoldne, drugod povečini sredi dneva in popoldne, ponekod se bodo nadaljevale tudi v noč.

Državni meteorologi opozarjajo, da lahko nastane lahko tudi kakšna močnejša nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30, v jugovzhodni Sloveniji do 32 stopinj Celzija.

Nevihte s silovitimi nalivi in točo so včeraj pozno popoldne že besnele nad Vranskim in Celjsko kotlino, o toči so poročali tudi iz Črne na Koroškem, Šentilja, Svetega Tomaža in Puconcev.

Toča je poškodovala ostrešja nekaj objektov, meteorna voda je poplavila železniški podvoz in nekaj objektov, hudourniške meteorne vode so na cestišča nanesle zemljino in drug material ter spodjedle zemljišče in s tem ogrožale en stanovanjski objekt. Močan veter je odkril ostrešje enega objekta in podrl nekaj dreves.

Zabeležen je bil en udar strele zaradi katerega je tlelo v telekomunikacijski napravi v stanovanjskem objektu. Skupno je Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje zabeležila petnajst dogodkov, pri čemer je bilo za sanacijo posledic aktiviranih devet gasilskih enot in v enem primeru tudi potapljači. 

Gasilci so izčrpali vodo iz poplavljenih objektov, zasilno prekrili poškodovana ostrešja, razžagali in odstranili podrto drevje ter odmašili odtoke meteorne vode. Ponekod so si pri sanaciji posledic meteorne hudourniške vode pomagali z gradbeno mehanizacijo.

Nevihte tudi jutri ...

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami in nevihtami. Zapihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Jutranje temperature bodo od 15 do 20, najvišje dnevne od 19 do 24, na Primorskem okoli 28 stopinj Celzija. Osvežilo se bo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice