Direktor Zdravstvenega doma Adolfa Drolca Maribor Jernej Završnik je na današnji novinarski konferenci Mestne občine Maribor po koncu epidemije Covid-19 predstavil primer neupoštevanja navodil, ki se je rezultiral v fizični obračun.

»Naši ljudje so malo neučakani,« pravi Jernej Završnik. Le nekaj dni nazaj je eno izmed vstopnih točk neimenovanega zdravstvenega doma obiskal posameznik, ki je, potem ko ni mogel vstopiti v zdravstveni dom, fizično obračunal z zdravstvenim delavcem.

»Na naši vstopni točki mu je bilo razloženo, saj na teh točkah izvajamo triažo, da si mora vnaprej zagotoviti termin obiska zdravnika, mi sami tega na točkah ne moremo narediti,« je razložil Završnik in dodal, da je bil eden izmed zdravstvenih delavcev zaradi tega deležen fizičnega napada.

»Nam ni interes, da takšna dejanja obravnava policija, vendar, da se skupaj navadimo na nov način dela,« poudarja Završnik.

Pri tem Završnik vse paciente in posameznike vljudno prosi, da naj pacienti strogo upoštevajo termine naročanja. »Mi skrbimo, da dobi vsak pacient svoj termin in tudi dogovor je, da naši pacienti ne hodijo v zdravstvene ustanove do deset minut pred samim terminom,« pravi Završnik.

Završnik dodaja, da zdravstveni delavci na ta način preprečujejo zbiranje pacientov v čakalnicah in potencialni prenos okužbe.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice