Okoli 257.000 učencev in dijakov se danes se je po božično-novoletnih praznikih znova vrnilo v šolske klopi.

Šolarji so pred novoletnimi počitnicami v šolske klopi zadnjič sedli v petek, 21. decembra.

Da so si podaljšali počitnice so ponedeljek, 24. december, nadomestili z delovno soboto 29. septembra lani. Sledila sta dva praznična dneva, božič 25. decembra ter dan samostojnosti in enotnosti 26. decembra. Na počitnicah pa so bili tudi v zadnjih dneh novega leta, ki sta jim sledila še dva praznična dneva, 1. in 2. januar. Tako so šolarji na novoletnih počitnicah uživali kar dvanajst dni, ki so jih preživeli vsak po svoje.

Po koncu novoletnih počitnic šolarji zdaj zaključujejo prvo ocenjevalno obdobje, ko prejmejo tudi obvestila o učnem uspehu. Prvo od dveh ocenjevalnih obdobij se po pravilniku o šolskem koledarju v osnovnih šolah zaključi 31. januarja, v srednjih šolah pa 15. januarja.

Čez dober mesec dni ponovno na počitnice

Šolarji so si letos sicer prvi oddih privoščili že konec oktobra v času tako imenovanih krompirjevih počitnic. Pred koncem šolskega leta pa jih čakajo še zimske počitnice, ki bodo tudi letos v dveh delih v drugi polovici februarja, in prvomajske počitnice. Na zimske počitnice se bodo 18. februarja odpravili najprej učenci jugovzhodne Slovenije, v tednu od 25. februarja do 1. marca pa še tisti iz zahodne in osrednje Slovenije.

Še prej, 15. in 16. februarja, pa učence, predvsem devetošolce, čakata tradicionalna informativna dneva za vpis v srednje šole.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice