Pobudo za za izgradnjo hitre železnice med dvema največjima mestoma v državi so podprle prav vse občine, ki gravitirajo na os Ljubljana–Celje–Maribor.

Pobudo, ki so jo v stranki Lista kolesarjev in pešcev v začetku junija naslovili na Vlado Republike Slovenije, so podprle vse mestne občine, ki gravitirajo na os Ljubljana–Celje–Maribor.

S pismi podpore so to storile mestne občine: Ptuj, Velenje, Murska Sobota, Celje, Ljubljana in Maribor. Ob tem je pobudo za hitro železnico v peticiji doslej podpisalo skoraj 2.000 ljudi.

Z Ministrstva za infrastrukturo so sredi julija sporočili, da se je ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek odločila ustanoviti delovno skupino za projekt hitre železniške proge, ki bo skrajšala čas potovanja med Mariborom in Ljubljano.

Hkrati bo Alenka Bratušek v okviru predsedovanja Slovenije Evropski uniji proučila vzpostavitev hitre železniške proge na relaciji Trst–Ljubljana–Dunaj.

Delovna skupina bo pripravila akcijski načrt ukrepov za izboljšanje mobilnosti na relaciji Ljubljana–Mariborom, v katerem bodo poleg možnih ukrepov na cestni infrastrukturi identificirani tudi nadaljnji ukrepi na področju javne železniške infrastrukture.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Osmi (nepreverjen)

Kaj to pomaga, če pa boš od Ptuja do Pragerskega rabil 50min, pa še čakal 30min na prestop?

Starejše novice