Takšno je stanje po včerajšnjem dnevu v Podravju.

V Sloveniji so v včeraj, 3. decembra, opravili 6853 testiranj na koronavirus in potrdili 1784 novih okužb. To pomeni, da je bil delež pozitivnih testov tokrat 26,3 odstotka.

Sedemdnevna incidenca števila okužb je v Sloveniji danes 1487. V slovenskih bolnišnicah se je včeraj zdravilo 1284 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega jih je bilo 197 na intenzivni negi.

Niti eden od kriterijev za prvo fazo sproščanja, ki določata sedemdnevno incidenco okužb pod 1350 ali pod 1200 hospitaliziranih, tako ni izpolnjen.

Včeraj smo v Podravju zabeležili 408 okužb v  41 občinah.

Največ novih primerov so zabeležili v Mestni občini Maribor, kar 117.

Sledi Slovenska Bistrica s 46 okužbami in Ptuj s 34 novimi okužbami. 

Poljčane imajo 23 novih okužb, Lenart 20, Ormož ter Rače - Fram pa po 12 novih okužb. Sledi Duplek z 11 novimi okužbami ter Pesnica z desetimi. 

Hoče - Slivnica ima devet novih okužb. Po osem novih okužb imajo v Markovcih in Oplotnici. Šentilj in Gorišnica imata po sedem novih okužb. Po šest novih okužb imata Majšperk in Sveti Jurij v Slovenskih Goricah. 

Po pet novih okužb imajo na Kidričevem, v Vidmu, Benediktu, Juršincih in Lovrencu na Pohorju. Miklavž na Dravskem polju, Starše, Cirkulane, Sveta Ana  Sveta Trojica v Slovenskih goricah imajo po štiri nove okužbe. 

Po tri nove okužbe so v Rušah in Svetem Andražu v Slovenskih goricah. 

Selnica ob Dravi, Dornava, Makole, Destrnik, Zavrč, Podlehnik, Središče ob Dravi in Trnovska vas imajo po dve novi okužbi.

Kungota, Cerkvenjak, Hajdina, Sveti Tomaž in Žetale pa imajo po eno novo okužbo s koronavirusom.

Glede na stopnjo okuženosti je v Podravju 1154,0 okuženih na 100.000 prebivalcev v 14-dnevnem obdobju. To Pomursko regijo uvršča na četrto mesto med regijami. Sedemdnevno povprečje, kar bi naj bil eden od kriterijev za sproščanje ukrepov v regijah, je v Podravju 91,4.

V UKC Maribor je trenutno hospitaliziranih 215 obolelih zaradi covida-19, od tega je 44 na intenzivni enoti in 35 na respiratorju. V zadnjem dnevu je 11 bolnikov s covidom-19 umrlo.

V Splošni bolnišnici Ptuj je trenutno hospitaliziranih 45 obolelih zaradi covida-19, od tega so štirje na intenzivni enoti, en bolnik pa je na respiratorju. V zadnjem dnevu sta dva bolnika s covidom-19 umrlo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice