Adijo, koronastandardi ...

Obala je ta konec tedna nabito polna, domačih in tudi tujih turistov ne manjka. Bralka Mariborinfo je iz slovenske obale poslala nekaj utrinkov, ki jasno kažejo, kako nabito polne so naše plaže.

Tudi njen komentar je na mestu: »Ljudje ležijo kot sardine v konzervi.« Je slednje po koronastandardih?

Spomnimo ...

Nacionalni inštitut za javno zdravje jasno določa, da smejo na naravna kopališča, kamor sodijo tudi odseki na morju, vstopati le zdrave osebe, brez znakov okužb dihal (kašelj, nahod, izcedek iz nosu, povišana telesna temperatura, bolečine v žrelu …).

Ključni preventivni ukrep na naravnih kopališčih je ohranjanje medosebne razdalje tako na kopnem - na parkirnih prostorih, pred vhodom na naravno kopališče, na površini za sončenje, sprostitev in počitek - kot v vodi na kopalni površini, vključno s plovnimi napravami.

Obiskovalci in zaposleni naj ohranjajo medosebno razdaljo najmanj 1,5 metra na obvodnih površinah in najmanj dva metra pri plavanju v kopalni vodi. Izjema so člani istega gospodinjstva.

Nacionalni inštitut za javno zdravje priporoča razporeditev senčnikov na razdalji štirih metrov in največ dva ležalnika na en senčnik, med sosednjimi ležalniki pa 2,5 metra razdalje, tako da se zagotovi nemoten prehod med ležalniki na ustrezni medosebni razdalji.

Enaka priporočila veljajo pri razporeditvi brisač, na katerih ležijo obiskovalci.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice