Humanitarček in Surovina začenjata med 16. in 28. marcem družbeno odgovorno in okoljsko akcijo Čisto veselje, s katero bodo vključeni poskusili nahraniti čim več starostnikov.

Čisto veselje je družbeno odgovorna akcija, s katero bo društvo Humanitarček, skupaj s Surovino, med 16. in 28. marcem zbiral sredstva, namenjena za tople obroke starostnikov, ki so vključeni v #projektVida

V projektu lahko sodelujejo vsi, tako bodo na enotah Surovine po vseh Sloveniji stali posebni zabojniki Čistega veselja, v katere bodo lahko posamezniki odlagali odpadne surovine. In sicer odpadni papir, barvne kovine in jekleni odpad.

Če niste prepričani, ali vaša surovina spada v zgornji nabor, obiščite spletno stran cistoveselje.si, kjer se nahaja tudi seznam lokacij odlagališč surovin.

»Gre za družbeno odgovoren in na trenutke družbeno kritičen projekt, s katerim je Humanitarček že v novembru 2019 opozoril na socialno ogrožene starostnike. Tekom projekta se vzpostavlja mreža prostovoljcev, lokalne skupnosti in lokalnih centrov za socialno delo, s pomočjo katere poskušajo prestreči zgodbe ljudi z roba,« pravijo v društvu Humanitarček.

V akciji bodo z zbiranjem odpadnih surovin po vsej Sloveniji namreč poskusili nahraniti čim več starostnikov. »Vaša stara pipa bo namreč lahko nahranila Marico iz Kopra, odslužena kovina pa napolnila hladilnik Miciki iz Beltincev,« še dodajajo v Humanitarčku.

Zbrana sredstva bodo namenjena za tople obroke starostnikov, ki živijo na socialnem dnu in za nakup najosnovnejših dobrin. V Sloveniji namreč živi 37.000 upokojencev, ki prejemajo manj kot 300 evrov pokojnine. Pod pragom revščine živi vsak šesti Prekmurec in vsak osmi Slovenec.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice