Foto: Bobo
Festival MetalDays se v Tolminu začne to nedeljo, 24. julija, trajal pa bo do 30. julija. Bi izvedbo lahko ogrozil požar?

Organizatorji priljubljenega festivala MetalDays so na svoji Facebook strani danes zapisali, da je Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje s sredo razglasila zelo veliko požarno ogroženost naravnega okolja na območju novogoriške, koprske in postojnske izpostave, na drugih območjih v državi pa je razglašena velika požarna ogroženost. 

Izpostavili so, da je velika požarna ogroženost razglašena v naslednjih občinah: Ankaran, Izola, Koper, Piran, Hrpelje-Kozina, Divača, Sežana, Komen, Postojna, Ilirska Bistrica, Pivka, Nova Gorica, Kanal, Brda , Šempeter - Vrtojba, Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko, Ajdovščina in Vipava.

»Nekatere od teh občin se nahajajo blizu Tolmina, zato pozorno spremljamo situacijo in vas bomo obveščali tudi o tem, po kateri poti je najbolje priti na festival,« so med drugim zapisali.

Bi lahko festival odpovedali?

Dodali so, da so zaradi požarne ogroženosti prepovedane vse aktivnosti, ki vključujejo ogenj na prostem. 

»Zato so žari in plinski štedilniki na festivalu strogo prepovedani,« so izpostavili. 

Številni v komentarjih pod objavo sprašujejo, ali obstaja tveganje, da festival celo odpovejo

Organizatorji so sicer pred kratkim odgovorili, da o odpovedi zaenkrat ne razmišljajo in dodali: »Kolikor nam je znano, je situacija s požarom pod nadzorom.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice