Ob že tako povečanem nadzoru zdravstvene inšpekcije bodo akcijo poostrenega nadzora prometa inšpektorji izvajali tudi na področju prometa.

»V skladu z zakonom o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije covid-19 in omilitvijo njenih posledic se ob povečanem nadzoru zdravstvene inšpekcije povečuje tudi inšpekcijski nadzor na področju prometa,« sporoča ministrstvo za infrastrukturo

Akcijo poostrenega nadzora bodo inšpektorji izvajali s poudarkom na preverjanju doslednega izvajanja priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje okužbe s koronavirusom.

Med omenjenimi poudarki so v prvi vrsti predpisani higienski ukrepi, kot sta nošenje mask in zagotavljanje ustrezne razdalje med posamezniki.

Povečan nadzor se bo izvajal na področjih izvajanja javnega prevoza potnikov, prevoza potnikov z žičniškimi napravami, izvajanja storitev šol vožnje in organizacij za usposabljanje voznikov ter izvajanja tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil oziroma dela v tahografskih delavnicah po Sloveniji.

»Akcija bo prispevala k učinkovitejšemu nadzoru nad izvajanjem zaščitnih ukrepov, povečani ozaveščenosti o doslednem izvajanju higienskih ukrepov in nenazadnje boljšem preprečevanju širjenja okužb s koronavirusom,« še dodajajo na ministrstvu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice