Z današnjim dnem se bo spremenila zgornja meja limita za enkratno plačilo z brezstičnimi karticami Maestro, Mastercard in Visa in sicer s 15 evrov na 25 evrov.

Pri plačilu do vključno 24,99 evra na POS terminalu na prodajnem mestu tako ne bo več potreben vnos PIN številke, kar naj bi plačevanje z brezstičnimi karticami naredilo še hitrejše in enostavnejše.

Kot so zapisali v Združenju bank Slovenije, bo vnos PIN številke po novem potreben za potrjevanje brezstičnih plačil nad 25 evrov in izjemoma za brezstična plačila pod 25 evrov, kadar bo takšna zahteva POS terminala.

Ob določenem znesku brezstičnih dvigov vendarle potreben vpis PIN številke

Banke in hranilnice so namreč z namenom zagotavljanja dodatne varnosti že ob prvi uvedbi brezstičnih kartic postavile dodaten limit za vse tovrstne kartice. Ta je odvisen od posamezne banke oziroma hranilnice in je določen kot seštevek zneskov zaporednih brezstičnih plačil, ki so bila izvedena brez vnosa PIN številke.

Ko bo potrošnik dosegel skupni znesek predhodnih zaporednih brezstičnih plačil brez PIN-a, ki je pri njegovi banki ali hranilnici določen kot limit, bo torej v nadaljevanju tudi pri plačilu zneska pod 25 evrov moral vpisati PIN številko kartice. V NLB, na primer, je ta meja predhodnih brezstičnih plačil brez številke PIN postavljena pri 50 evrih.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice