Slika je simbolična.
Vremenarji so izdali opozorilo pred plohami in nevihtami. Ponekod so možni tudi močnejši nalivi s točo.

Čeprav je današnje dopoldne sončno in zelo toplo, lahko že kmalu pričakujemo vremenski preobrat.

Popoldan možne močnejše nevihte s točo

Na vremenskem portalu Meteoinfo so napovedali, da bo čez dan nad večjim delom Slovenije začela nastajati kopasta oblačnost, iz katere se bodo razvijale krajevne plohe in ponekod tudi močnejše nevihte s točo.

»Predvsem nad območji, ki smo jih obarvali oranžno, lahko čez dan, popoldan ali zvečer lokalno nastane tudi kakšna močnejša nevihta z močnejšimi in dolgotrajnejšimi nalivi ter točo,« so zapisali pri Meteoinfo.

Najhuje bo v osrednji in severovzhodni Sloveniji

Podobno napovedujejo tudi vremenarji na portalu Neurje.si, ki so zapisali, da so danes v zraku izredno dobri pogoji za nastanek neviht. 

»Ob razmeroma večji vlažnosti in višjih temperaturah lahko konvektivne padavine beležimo povsod po državi. Prve nevihtne celice pri nas bodo nastale na zahodu države ter v hribovitih in goratih predelih.

Zaradi šibkih ter zelo spremenljivih višinskih vetrov bodo nevihte zopet zelo stacionarne, pomikanje bo zelo počasno ter najbrž tudi spremenljivo,« so zapisali na Neurje.si in dodali, da bodo nevihte najmočnejše na območjih, ki so jih obarvali z oranžno barvo, torej v osrednji Sloveniji.

Kakšno vreme nas čaka v prihodnjih dneh?

Tovrstno vremensko napoved je že potrdila tudi Agencija Republike Slovenije za okolje, kjer so prav tako napovedali, da bodo popoldne nastajale krajevne plohe in nevihte. 

»Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastajale bodo krajevne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 26 stopinj Celzija.

Ponoči se bodo še pojavljale krajevne padavine. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 16 stopinj.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem v gorskem svetu lahko še nastane kakšna ploha ali nevihta. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem večinoma šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 24, na Primorskem do 27 stopinj,« so napovedali pri Agenciji Republike Slovenije za okolje.

Kot je razvidno iz njihove verjetnostne razpredelnice za naslednjih deset dni, bodo nevihte in krajevne plohe v nekaterih krajih možne vse do sredine prihodnjega tedna.

Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualne predsednice države?

Starejše novice