Na srednjih šolah se s pisnim izpitom iz maternega jezika danes začenja jesenski izpitni rok splošne in poklicne mature. 

Na srednjih šolah se s pisnim izpitom iz maternega jezika danes začenja jesenski izpitni rok splošne in poklicne mature.

1881 dijakov se je prijavilo k splošni maturi, ti bodo v jesenskem izpitnem roku opravljali izpite iz 42 različnih predmetov, k poklicni p bo pristopilo 2933 kandidatov. Od danes do 4. septembra bodo potekali ustni izpiti.

Splošno maturo bo prvič opravljalo 445 kandidatov

Splošno maturo bo prvič opravljalo 445 prijavljenih kandidatov, 209 jo ponavlja v celoti, 657 pa opravlja enega ali dva popravna izpita. Drugi del izpitov opravlja 109 kandidatov, ki jo splošno maturo pišejo v dveh delih, 170 kandidatov pa bo izboljševalo oceno pri maturitetnem predmetu.

Pisni izpit iz matematike bo v petek. Kandidati bodo pisali izpite iz tujih jezikov in izbirnih predmetov od sobote do srede, 30. avgusta. Z uspehom splošne mature pa bodo kandidati seznanjeni 15. septembra.

V petek matematika

Izpit iz tretjega predmeta poklicne mature bodo opravljali v petek iz matematike, iz angleščine, iz nemščine in iz slovenščine kot drugega jezika oziroma italijanščine kot tujega in drugega jezika pa v torek. Pisni izpiti iz temeljnih strokovno-teoretičnih predmetov bodo potekali v četrtek, 31. avgusta.

V okviru četrtega predmeta poklicne mature morajo kandidati opraviti izdelek oziroma storitev in zagovor ali izpitni nastop v skladu z izobraževalnim programom, v katerem opravljajo poklicno maturo. Z uspehom bodo seznanjeni 8. septembra.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice