Električni skiroji so čedalje bolj priljubljeni tudi v Mariboru, število uporabnikov narašča, s tem pa narašča tudi število nesreč.

V Sloveniji je vožnja z električnim skirojem uradno prepovedana, globe za uporabo v cestnem prometu znašajo tudi do 500 evrov. Vendar pa zakonodaje, ki bi urejala področje električnih skirojev, še vedno nimamo.

Električni skiro lahko načeloma doseže hitrost do 25 kilometrov na uro, je skorajda neslišen, nekateri uporabniki se vozijo s čelado, drugi brez. Za vožnjo uporabljajo tako ceste, kot pločnike, kolesarske steze in cone za pešce, s tem pa ne ogrožajo le sebe, pač pa tudi mimoidoče.

Policija ravno zaradi neurejene zakonodaje posebne pozornosti voznikom električnih skirojev zaenkrat še ne namenja. Ni pa Slovenija edina, ki ima težave z novejšimi tehnologijami v prometu. 

Na Hrvaškem je te dni zaokrožil posnetek voznika na električnem skiroju, ki se na državni cesti vozi s hitrostjo okoli sto kilometrov na uro.

Neprilagojena hitrost, napačna stran vožnje, neupoštevanje rdeče luči in nedovoljena uporaba prometnih površin

Za neupoštevanje določbe o posebnih prevoznih sredstvih, ki jih poganja motori in presegajo hitrost gibanja pešcev, so na območju Policijske uprave Maribor letos ugotovili tri kršitve, izrekli pa dve opozorili in eno globo. V lanskem letu so izrekli dve globi.

»Na območju Policijske uprave Maribor v povezavi z navedenimi posebnimi prevoznimi sredstvi izstopajoče prometno-varnostne problematike ne ugotavljamo,« pojasnjuje tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor Miran Šadl in dodaja, da v statističnih evidencah policije podatkov o električnih skirojih posebej ne vodijo.

So pa s podatki postregli na Policijski upravi Ljubljana. Kot pravijo, je bilo do julija letos skupno povzročenih deset nesreč z električnimi skiroji. Od tega jih je med vsemi udeleženci sedem oseb odneslo z lažjimi telesnimi poškodbami in trije brez poškodb. Med desetimi nesrečami je bilo šest povzročiteljev uporabnikov e-skiroja, pet izmed njih jih je odneslo z lažjimi telesnimi poškodbami in eden brez poškodb. 

Pravijo še, da so najpogostejši vzroki za nesreče podobni kot pri kolesarjih, in sicer neprilagojena hitrost, napačna stran vožnje, neupoštevanje znaka rdeče luči in nedovoljena uporaba prometnih površin.

V Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana v zvezi s tovrstnimi nesrečami pojasnjujejo, da ne razlikujejo med nesrečami z električnimi in navadnimi skiroji. Do vključno 30. junija so zabeležili 224 poškodovanih pri padcih s skirojem

Najpogostejše poškodbe so površinske poškodbe glave, zlomi spodnjega dela koželjnice, udarnine kolena, komolca in drugih delov zapestja.

Novosti v zakonu o cestnem prometu

Se pa na tem področju vendarle obetajo novosti iz predloga novega zakona o cestnem prometu, ki ga pripravljajo na infrastrukturnem ministrstvu. Končno naj bi uredili tudi uporabo priljubljenih električnih skirojev. 

Otroci, mlajši od 14 let, jih ne bodo smeli voziti. Povišale se bodo tudi globe. Za telefoniranje med vožnjo električnega skiroja naj bi namesto 120 plačali 250 evrov in prejeli tri kazenske točke.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Tadeja (nepreverjen)

Ja kam boste kršitelju prispeli kazenske točke? Na čelo ali na majco kot pri taborniki. 🤔😅

Starejše novice