V zadnjih dneh je vse več Slovencev dobilo sporočilo z vabljivo ponudbo o ugodni vinjeti. A odziv na ponudbo je marsikoga že drago stal.

Ponudba s strani Hallo Kupona v zadnjih dneh kar dežuje na mobilnike slovenskih državljanov. Sporočilo, v katerem ponujajo polovično ceno vinjete, je videti tako.

Sporočilo s ponudbo za polovično ceno vinjete.

Ne nasedajte, nekateri so izgubili 100 evrov!

A v primeru klica na navedeno številko se boste opekli. Na drugi strani namreč ni odziva, uporabnik pa ima občutek, kot da je na čakanju. A to čakanje vas bo drago stalo in je marsikoga že opeklo. Gre namreč za plačljivo telefonsko številko 090, na spletni strani Hallo Kupon pa so objavljeni pogoji poslovanja, v katerih piše, da minuta klica stane 2,19 evra.

Medtem so nekateri, ki so se na navedeni številki že opekli, opozorili, da so si zaradi tega na računu za mobilne storitve prislužili za več kot 100 evrov dodatnih stroškov. Nekateri, ki so pa prejeli zgoraj objavljeno SMS sporočilo pa so na podlagi marketinškega nadlegovanja in zlorabe podatke Hallo Kupon ovadili informacijskemu pooblaščencu in Agenciji za komunikacijska omrežja in storitve Slovenije.

Dars: Vinjeta s popustom ne obstaja!

Na Darsu so že pred časom opozorili, da opažajo, da se v zadnjem času vinjete uporabljajo za različne promocijske akcije trgovcev in ponudnikov storitev, ki na takšen način pospešujejo obiske spletnih strani oziroma prodajo svojih izdelkov. Dars ima za prodajo vinjet s partnerji sklenjene pogodbe o komisijski prodaji cestninskih vinjet, prodajna mesta pa so primerno označena s certifikatom, ki ga prodajalec dobi s strani Darsa. Prodajalec vinjet pa lahko vinjete prodaja končnim kupcem po vnaprej določenih cenah, ki so zavezujoče.

Iz Darsa so sporočili, da vinjet ne prodajajo na spletnih straneh niti ne dajejo popustov nanje.

Kupec ob nakupu vinjete prejme tudi račun, s katerim lahko vinjeto, če se ta poškoduje, tudi menja. Zato je pomembno, da kupci vinjeto kupijo na uradnih prodajnih mestih, saj lahko le pri teh Dars jamči za kakovost in verodostojnost vinjete.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice