Stranke in zaposleni morajo vseskozi nositi zaščitne maske, v prostorih pošt je število strank omejeno, prostor za stranke pa je od prostora za zaposlene že vseskozi ločen z zaščitnimi stekli, fotokopiranje in podobne storitve pa se ne izvajajo.

To so le nekateri izmed varnostnih ukrepov, pojasnjujejo na Pošti Slovenije

V tem času so sicer med zaposlenimi imeli nekaj primerov obolelih za covid-19: »Odsotnost obolelih zaposlenih smo reševali z nadomestno rezervno ekipo zaposlenih in s prerazporeditvami delovnih nalog. To je je sicer običajna praksa v primerih bolniških odsotnosti zaposlenih, še dodajajo.«

V mesecu septembru so morali zaradi dezinfekcije prostorov začasno zapreti eno pošto, eno pa so zaprli v tem mesecu. 

Vir: Instagram, Pošta Slovenije.

Na poštah izvajajo varnostne ukrepe po navodilih pristojnih institucij. Sprotno jih uvajajo v poslovanje, med zaposlene in uporabnike njihovih storitev. Tako so na podlagi smernic že pred časom sprejeli ukrep Nacionalnega inštituta za javno zdravje glede omejevanja števila strank v prostoru za stranke.

Število strank je odvisno od velikosti samega prostora pošte: »V veljavi je seveda ukrep obveznega nošenja zaščitne maske in razkuževanja rok za vse stranke na poštah. Pred vhodom v poštne prostore so izobešena obvestila za stranke, v katerih je zapisano število oseb, ki se lahko sočasno zadržuje v notranjosti pošte ter napotek o obveznem razkuževanju rok pri vstopu v prostore pošte. Za vstop v poštne prostore veljajo tudi ostali preventivni ukrepi, in sicer redna prezračevanje prostora in zagotavljanje vsaj dveh metrov varnostne razdalje med osebami. Prav tako je v vseh prostorih poštnih poslovalnic obvezno nošenje zaščitnih mask za vse zaposlene, prostor za stranke pa je od prostora za zaposlene tako že vseskozi ločen z zaščitnimi stekli.«

Vir: Instagram, Pošta Slovenije.

Že od 11. maja letos veljajo posebna pravila glede vročanja pošiljk. Vse vrste poštnih pošiljk se vročajo brez fizičnega kontakta med pismonošo in naslovnikom ter z upoštevanjem ustrezne varnostne razdalje. Nekatere storitve, kot so dostava z vnosom v stanovanje, vnos ali odvoz blaga v stanovanje naslovnika, fotokopiranje in podobno, se ne izvajajo.

Na Pošti Slovenije svetujejo ...

V največji možni meri se poslužujte alternativnih oblik pošte za sprejem in izročanje pošiljk. Poleg tega stranke naprošajo, da se držijo predpisanih navodil in priporočil pristojnih institucij ter tako poskrbijo za svoje zdravje in zdravje drugih. 

Vir: Instagram, Pošta Slovenije.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice