Z današnjim dnem lahko kupite venjeto z letnico 2021. Letošnjo rumenozeleno letno vinjeto, ki velja do konca januarja 2021, bo zamenjala modrozelena vinjeta.

Cene in vrste vinjet ostajajo enake. Za letno vinjeto za osebna vozila bo treba odšteti 110 evrov, za mesečno 30 evrov in za tedensko vinjeto 15 evrov. 

Prav tako ni sprememb glede cestninskih razredov, v katere se uvrščajo vinjetna vozila.

S 1. decembrom 2020 je v prodaji devet različnih vrst vinjet za leto 2021: letne, mesečne in tedenske vinjete za cestninski razred 2A (osebna vozila) in 2B (kombinirana vozila) ter letne, polletne in tedenske vinjete za prvi cestninski razred (motorna kolesa).

Vir: Dars.

Za kombinirana vozila letna vinjeta še naprej stane 220 evrov, mesečna 60 evrov ter tedenska 30 evrov. Za motorna kolesa cena letne vinjete ostaja 55 evrov.  Za polletno boste morali lastniki motornih koles odšteti 30 evrov, za tedensko pa 7,50 evra.

Elektronsko cestninjenje kmalu tudi pri nas

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je že napovedal uvedbo elektronskega cestninjenja za osebna vozila.

Državni zbor je novelo zakona o cestninjenju, ki prinaša pravno podlago za uvedbo elektronskih vinjet, potrdil letos oktobra, sistem pa naj bi pri nas začel delovati konec naslednjega leta. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice