Katere dni bomo v prihajajočem letu prosti dela? Koledar nam bo precej naklonjen, saj bo na vikend poleg velike noči 'padel' le še en praznik.

Svet je že v pričakovanju novega leta in če potrebujete še dodaten razlog za veselje ter odštevanje, se ta morda ponuja v dela prostih dnevih prihajajočega koledarskega leta. Teh ne bo malo, saj poleg velike noči, ki jo vselej dočakamo v nedeljo, na vikend – soboto pade le dan upora proti okupatorju. 

Dopustu lahko torej že prištejete dodatnih 12 prazničnih dni oddiha.

Za lažje načrtovanje smo vam pripravili pregled dela prostih dni v letu 2019:

S kar tremi podaljšanimi konci tedna si lahko obetamo nekoliko več sprostitve, in sicer ob slovenskem kulturnem prazniku, ob veliki noči ter dnevu spomina na mrtve.

Prav vsi prazniki, ki jih obeležujemo v Republiki Sloveniji seveda niso tudi dela prosti dnevi. Pet jih bomo tako tudi v 2019 najverjetneje preživeli na delovnem mestu. 

8. junija bomo obeležili dan Primoža Trubarja, 17. avgusta dan združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom in 15. septembra dan vrnitve Primorske k matični domovini. 25. oktobra bomo medtem praznovali dan suverenosti, 23. novembra pa še dan Rudolfa Maistra.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice