Ali veste, kateri so vsi ukrepi, ki trenutno veljajo v Podravski regiji?

Na spletnem portalu vlade lahko v rubriki koronavirus preverite, kateri ukrepi veljajo v vaši regiji glede na trenutno epidemiološko situacijo. 

Slovenija ukrepe za zajezitev epidemije covid-19 sprošča po vnaprej pripravljenem načrtu. Trenutno smo v rdeči fazi, v kateri se uporablja regijski pristop, zato se ukrepi med posameznimi regijami razlikujejo.

Regije, ki so trenutno v rdeči fazi so Gorenjska, Koroška, Obalno-kraška, Osrednjeslovenska, Podravska, Primorsko-notranjska, Zasavska, Pomurska in Savinjska. Goriška, Jugovzhodna Slovenija in Posavska statistična regija ostajajo v najstrožji, črni fazi.

Podravska regija je trenutno v rdeči fazi, a se stanje počasi izboljšuje in se tako regija približuje meji za prehod v oranžno fazo. Za naslednjo fazo sproščanja, kjer sledi tudi odprtje občin, mora biti sedemdnevno povprečje v Podravju 158 okužb. Po zadnjih podatkih je Podravje pri številki 213. 

Vir: Vlada Republike Slovenije

Kaj prinaša oranžna faza? 

Po načrtu sproščanja ukrepov oranžna faza nastopi, ko bo 7-dnevno povprečje okužb manjše od tisoč, hkrati pa bo tudi v bolnišnicah hospitaliziranih manj kot tisoč bolnikov s covid-19. 

Temu pogoju sledijo odprtje servisnih dejavnosti in trgovin. V šole se vrnejo učenci preostalih razredov osnovne šole in dijaki zaključnih letnikov srednje šole. Na fakultetah bodo dovoljeni izpiti in seminarji, kjer bo prisotnih do deset ljudi.

Tudi sicer bo v oranžni fazi dovoljeno zbiranje do deset oseb, odpravljena bo prepoved gibanja med občinami v vseh regijah, ki bodo dosegle to stanje.

Vir: Vlada Republike Slovenije

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice