V nedeljo bo pričel veljati nov vozni red, spremembe bodo v notranjem in mednarodnem prometu.

Slovenske železnice so sporočile, da bo v nedeljo, 10. decembra začel veljati nov vozni red v železniškem prometu. Poleg tega pa vozni red prinaša tudi nekaj novosti v notranjem in mednarodnem potniškem prometu.

Določeni vlaki bodo na relaciji Ormož – Ptuj – Maribor vozili mimo Pragerskega, zato se bo potovanje med kraji skrajšalo za 15 minut. Potniki, ki bodo potovali proti Celju, pa bodo lahko namesto na Pragerskem prestopili v Račah.

Več vlakov med Mariborom in Prevaljami

Popoldanska vlaka, ki sta vozila na relaciji Maribor – Prevalje, bosta po novem svojo vožnjo podaljšala in vozila med Mariborom in Pliberkom v Avstriji. Na tej relaciji bosta med 23. junijem in 1. septembrom ob sobotah vozila dva para vlaka. Na postaji v Pliberku bodo potniki lahko prestopili na vlake do Celovca.

Nočni vlaki na relaciji med Mariborom in Ljubljano

Od 17. decembra do 1. januarja ter od 10. junija do 23. septembra bodo med Ljubljano, Celjem in Mariborom vozili nočni vlaki. Vlak iz Maribora proti Ljubljani bo odpeljal ob 1:15, iz Celja pa ob 2:14.iz Ljubljane proti Mariboru  pa bo vlak odpeljal ob 0:45, iz Celja pa ob 2:08.

Med Novo Gorico, Jesenicami in Ljubljano bodo od nedelje naprej boljše povezave, na mednarodnem vlaku, ki vozi med Vinkovci in Beljakom, pa so dodali nova postanka in sicer v Brežicah in Krškem.

Po novem bodo med Ljubljano in Trstom dvakrat dnevno vozili avtobusi. S tržaške železniške postaje pa vozijo hitri vlaki do Benetk, Firenc, Milana, Rima ter drugih evropskih mest. Velika novost prihodnjega poletja bodo tudi vlaki, ki bodo iz Ljubljane vozili do Trsta, Benetk in letališča Ronke pri Trstu.

Z vlakom na smučanje v Avstrijo

Dvakrat dnevno vozi vlak na relaciji Ljubljana – Laško – Celje – Maribor - Gradec – Dunaj, trikrat na dan od Ljubljane do Salzburga, Inssbrucka in Feldkircha ter nočni vlak iz Ljubljane do Salzburga mimo Jesenic. Med Mariborom in Gradcem vsak dan vozi sedem vlakov, ki imajo povezavo do letališča Gradec, prav tako pa se lahko pripeljete do dunajskega letališča, vendar je potrebno na Dunaju prestopiti. Dobre železniške povezave so tudi do smučarskih centrov Bad Gastein, Bischofshofen, St.Anton,  Kitzbühel in Schladming.

Po novem voznem redu bodo ob delavnikih trikrat na dan, poleti pa ob sobotah dvakrat na dan, vozili tudi vlaki iz Maribora do Pliberka, od koder so povezave z vlaki do Celovca.

Med Ljubljano in Münchnom dnevno vozi več vlakov. Ponoči vozi direktni vlak, čez dan pa dva, pri katerih je v Beljaku potrebno prestopiti. Poleg teh pa med Zagrebom, Ljubljano in Münchnom oziroma Frankfurtom vozi tudi direktni Eurocity vlak.
 
Na relaciji Zagreb-Zidani Most-Ljubljana-Buchs-Sargans-Zürich vozi nočni EuroNight vlak, ki ima v svoji sestavi tudi vagone z ležalniki in spalniki. Vlak iz Ljubljane odpelje ob 21:10 in prispe v Zürich ob 9:20. V Zürichu so povezave z vlaki do letališča in drugih švicarskih mest (Bern, Ženeva, Basel …).

Z nočnim vlakom v Beograd

Poleg rednega vlaka, ki do Beograda vozi vsak dan, po novem voznem redu vozi od 10. decembra 2017 do  14. januarja 2018, ter od 24. junija do 17. septembra 2018 tudi nočni vlak z vagoni z ležalniki. V Beogradu so povezave z vlaki do Niša, Skopja, Soluna ter Podgorice, Bara in Sofije. 

Novosti na vlakih do Hrvaške

Med Ljubljano in Zagrebom vsak dan vozijo štirje direktni vlaki. Prav tako v Zagreb vozi tudi direktni vlak iz Maribora in Celja. Proti Opatiji in Reki vsak dan vozita dva para vlakov, poleti pa bo mogoče brez prestopanja potovati tudi med Dunajem in Reko. Na relaciji Ljubljana-Divača-Buzet-Pazin-Kanfanar-Pula vsak dan vozijo regionalni vlaki. Od 21. aprila do 17. junija 2018 bo ob sobotah, nedeljah in praznikih, od 23. junija do 23. septembra pa vsak dan, poleg regionalnih vozil tudi mednarodni vlak »Istra«.

Poleg InterCity vlaka Citadella, ki vsak dan vozi med Ljubljano, Celjem, Mursko Soboto, Veszpremom in Budimpešto, bo prihodnje poletje med Koprom in Budimpešto vozil tudi nočni vlak.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice