Slovenski prodajalci so ob prazniku dela podali pobudo za zaprtje trgovin ob nedeljah tudi po epidemiji koronavirusa. K ukrepanju pozivajo vlado, verjamejo pa tudi v podporo slovenskega ljudstva.

V minulem mesecu se je izkazalo, da nedeljsko obiskovanje trgovin ni nujno potrebno. V Sindikatu delavcev trgovine Slovenije so prepričani, da zaprtje trgovin ob nedeljah koristi ne bi prineslo le delavcem, temveč tudi delodajalcem.

Slovenski prodajalci so tako ob prazniku dela podali pobudo za zaprtje trgovin ob nedeljah tudi po epidemiji koronavirusa. 

Na družbenem omrežju Facebook smo vprašali Ptujčane in Ptujčanke, kaj menijo o predlogu. Zastavili smo vprašanje: 'Ali naj trgovine tudi po epidemiji ostanejo zaprte ob nedeljah?' Anketa je trajala 24 ur, glasovali pa so lahko z DA ali NE. 

Kako so glasovali Ptujčani? 

Skupno je v anketi sodelovali 220 uporabnikov družbenega omrežja Facebook, od tega je 205 uporabnikov glasovalo naj trgovine ob nedeljah ostanejo zaprte, 15 uporabnikov pa je glasovalo naj trgovine ob nedeljah ostanejo odprte. 

Kar 93 odstotkov sodelujočih v anketi je podprlo predlog, da bi trgovine ob nedeljah tudi po epidemiji koronavirusa morale ostati zaprte, 7 odstotkov sodelujočih pa se s slednjim ne strinja

Spomnimo. Generalni sekretar Sindikata delavcev trgovine Slovenije Ladi Rožič je nedavno poudaril, da ob nedeljah odprte trgovine za številne zaposlene v trgovini pomenijo veliko obremenitev: »Predvsem pa jim jemljejo dragocen čas, ki bi ga lahko aktivno preživeli s svojimi družinami. Nedeljsko delo negativno vpliva na osnovne funkcije, ki jih otrokom zagotavlja družina. Sprememba bi zagotavljala posameznikom, da uresničujejo svoje pravice, hkrati pa dolžnosti, ki jih imajo kot starši do lastnih otrok.«

»Vse preveč smo se navadili na nakupovanje ob nedeljah, namesto da bi šli na izlet v naravo, se udejstvovali v športnih aktivnostih, se družili s prijatelji in bližnjimi. Z vidika družbe gre za precejšnjo socialno škodo, saj družine odvrača od kakovostnega sobivanja, namesto pozitivnih vrednot pa spodbuja brezglavo potrošništvo,« je še pristavil.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice