Foto: Ptujske pekarne, Facebook
Podjetje Jagros, ki upravlja s trgovsko verigo Jager, je maja odkupilo stoodstotni delež in terjatve slabe banke do Ptujskih pekarn in slaščičarn.

Direktor Jagrosa Boštjan Jager je poudaril, da je nakup Ptujskih pekarn, s katerimi sodelujejo že več kot 20 let, strateška in dolgoročna naložba. Za STA je dejal, da lastniki Ptujskih pekarn doslej niso imeli želje po razvoju in vlaganju, temveč so podjetje izčrpavali in uporabljali za drugačne cilje. Dodal je še, da je v Ptujskih pekarnah zaposlenih 60 ljudi, ki imajo veliko tehničnega znanja.

Foto: Ptujske pekarne, Facebook

Kadrovskih sprememb v Pekarnah Ptuj novi lastniki ne načrtujejo, je povedal Jager. Poudaril je, da je podjetje pomemben dobavitelj javnemu sektorju, šolam in ostalim trgovcem. Podjetje bo ohranilo svoje vodstvo, s katerim bodo novi lastniki tesno sodelovali. »Bo pa podjetje odslej vse, kar bo ustvarilo, vlagalo v posodobitev proizvodnje in širitev kanalov prodaje, ki ni omejena samo na maloprodajo,« je Jager povedal za STA.

Družinsko trgovsko podjetje Jagros so ustanovili leta 1989, prepoznavno je pod imenom Trgovine Jager. Leta 2017 je podjetje s povprečno 580 zaposlenimi, ki ima po Sloveniji 40 trgovskih centrov, ustvarilo 122,4 milijona evrov prihodkov od prodaje in 6,7 milijona evrov čistega dobička.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice