Družini, ki se je po spletu nesrečnih okoliščin znašla v neprijetni stiski, je na pomoč priskočila skupnost Čudoviti svet čilija®.

Pred nekaj časa smo poročali o zgodbi matere z vzhoda Slovenije, ki je po smrti moža zaradi raka pred tremi leti ostala sama z dvema sinovoma in se tako znašla v hudi socialni stiski. Zaradi operacije hrbtenice je že več kot leto dni na bolniški, ko pokrije najemnino in stroške pa družini ostane zgolj 100 evrov za preživetje.

Tako so poprosili za pomoč, ne za finančno, temveč za nekaj življenjskih stvari, kot so oblačila, obutev, šolske potrebščine, higienski pripomočki ali hrana.

»Sočloveku je treba pomagati«

Ob tem pa se je angažirala skupnost Čudoviti svet čilija®, ki je omenjeni družini namenila 1861 evrov in ji tako pomagala do boljše življenjske situacije. Tretjino donacije so namenili z mariborskega festivala Čili in Čokolada, ostali dve tretjini pa so zbrali 5. maja na tradicionalnem srečanju »čilijašev« z organizacijo srečelova.

»To sedaj že postaja tradicionalno. Vedno izberemo kako družinico in vedno iščemo tako, da se gre tudi za otroke, ker to nas najbolj … Tudi naš moto je tak, da gre za otroke. Začel sem pred tremi leti, ko smo pomagali družini našega člana in tako opazil, da je odziv teh naših članov prav neverjeten. No, sedaj pa je to postalo že tradicionalno,« je za Mariborinfo pojasnil Adam Šerc, član vodstva Čudovitega sveta čilija® in Društvo ljubiteljev čilija.

»Otroci ne smejo biti lačni«

»Otroci ne smejo biti lačni in pogrešati pomembnih stvari. Meni je bilo dano vse in me zaboli, če vidim, da so tudi pri nas … In so – tudi pri nas je revščina. Bil sem dosti po svetu, sem videl revščine še in še, pa sem si vedno mislil 'eh, saj tega pri nas ni'. A so. Tudi lakota je pri nas. Tako ta klapa čilijaška – pa vedno več nas je – vedno zapne in denar se zbere.«

»Sočloveku je treba pomagati. Če ni več empatije za sočloveka, potem … Sploh pa ne bi smeli obstajati otroci, ki jim nekaj takega primanjkuje, sploh pa ne pri nas, ko živimo zaenkrat še precej lepo,« je dodal predsednik in povedal, da bodo tako delovali tudi vnaprej – »kot neka dobrodelna subkultura čilijašev«.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice