Foto: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (Facebook)
Peto zasedanje Slovenskega podeželskega parlamenta včeraj in danes poteka v Majšperku. O izzivih kmetijstva in podeželja razpravlja več kot 200 udeležencev iz Slovenije in drugih evropskih držav.

Priznani gostje in strokovnjaki, razdeljeni v devet delovnih skupin, iščejo rešitve za novo programsko obdobje 2021-2027. Zaključke in priporočila bo Slovenija predstavila na Evropskem podeželskem parlamentu v začetku novembra v Španiji.

Dvodnevno prireditev organizirata Društvo za razvoj slovenskega podeželja ter Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v sodelovanju s partnerji Mreža za podeželje, Lokalna akcijska skupina Haloze in Občina Majšperk.

Kmetijska ministrica podelila dve priznanji

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec je podelila dve priznanji.

Naziv Najuspešnejša podeželska skupnost Slovenije 2019 je prejela Občina Brda, ki je na področju krepitve okolju prijaznega kmetovanja dosegla izjemne rezultate.
 

Najbolj inovativni novi pristopnik v letu 2018 je postala Biodinamična kmetija Turinek iz Jareninskega Dola.

Programski dokument bo podlaga za črpanje evropskega denarja

Zbrane so včeraj nagovorili kmetijska ministrica Aleksandra Pivec, županja Občine Majšperk Darinka Fakin in predsednik Društva za razvoj slovenskega podeželja Aleš Zidar, danes pa se bo dogodka udeležil še predsednik Državnega zbora Republike Slovenije Dejan Židan.

Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so poudarili, da podeželski parlamenti pomembno prispevajo k participativni demokraciji. Dodali so še: »Slovenija se nahaja v pomembnem obdobju priprave programskega dokumenta, ki bo podlaga za črpanje evropskih sredstev.«

Foto: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (Facebook)

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice