Prostovoljno društvo Humanitarček je po osmih letih trdega dela in promocije malih dejanj v okviru 30 dni za 30 srčnih dejanj, pod sloganom 'Ker verjamemo v dobro' uspel aktivirati ogromno število ljudi, med drugim očitno tudi korporacijo Mercator.

Mercator je v prihajočih dneh ustvaril identično akcijo z enakim sloganom, le v krajši obliki pod imenom Verjamemo v dobro, na družabnem omrežju Facebook opozarja društvo za promocijo humanitarne dejavnosti Humanitarček.

»Z akcijo Humanitarček nima nič, razen dejstva, da je brezsramno skopirana vključno s sloganom za namene promocije trgovske verige. Še ideje. 30 dni izvajamo od 2011, slogan: 'Ker verjemo v dobro' pa je naš od 2010. Zanimivo, da ta ista ekipa ni naše akcije nikoli podprla. Pa bi se lahko brez skrbi vključili in naredili kaj lepega,« je le del zapisa.

Akcija že sedmo leto zapored

»Z akcijo 30 dni za 30 srčnih dejanj, ki je bila leta 2017 nagrajena za inovativnost in povezaovalno vlogo v družbi s strani MMS in predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, tako začenjamo 1. 12. 2019 in bo trajala do 30. 12. 2019. V tem času bomo, kot že toliko let, poskusili z malimi dejanji izboljšati svet. Vsak dan se bomo spomnili enega posameznika iz ranljive skupine, delili objeme, nasmehe, se spomnili, kako lepo je, ko skuhamo nekomu kavo, ki je ne pričakuje, predvsem pa se poskušali v teh dneh ponovno spomniti, kako je biti Človek,« so sporočili iz Humanitarčka.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice