Policija je iskala žensko, ki je včeraj na sedežnici na Krvavcu dvanajstletnemu fantu pomagala rešiti življenje. Pravkar jo je našla, gre za državljanko Turčije.

Včeraj se je na smučišču na Krvavcu odvijala prava drama. Dvanajstletnik je kmalu po začetku vožnje s sedežnico zdrsnil med varovalo in sedež ter obvisel približno deset metrov nad tlemi.

Z ene strani ga je držal sošolec, z druge pa naključna smučarka na fotografiji, ki bi lahko bila tudi tujka. Mimoidoči so videli, da ga že težko držita, in hitro organizirali reševalno akcijo.

Pod sedežnico so razpotegnili zaščitno mrežo in s tem fantu najbrž rešili življenje. Dvanajstlenik jo je tako odnesel le z zvinom kolena.

Vseh deset junakov bo prejelo medalje za požrtvovalnost

Po podatkih policije je fanta pomagalo reševati deset oseb: trije na sedežnici in sedem pod njo. Med njimi so bili delavci na smučišču, naključni mimoidoči in policist.

»Prav vsak posameznik je bil v tistem trenutku ključen, da ni prišlo do tragedije. Deset ljudi torej, ki so bili v zelo stresni situaciji zelo prisebni in so v skupinskem duhu odigrali vlogo življenja. Rešili so življenje drugemu, za kar jim iskreno čestitamo,« so sporočili s policije.

Policija bo vsem desetim podelila medalje za požrtvovalnost. Rekreativno-turistični center Krvavec pa bo vsem vpletenim omogočil brezplačno enodnevno smuko in kosilo na Plaži Krvavec.

Foto: Policijska uprava Kranj

Manjkal je še deseti košček sestavljanke

Policija je že identificirala devet od desetih ljudi, ki so fantu pomagali. Iskala je še dekle na fotografiji.

»Prilagamo fotografijo dekleta oziroma smučarke, ki je včeraj na sedežnici na Krvavcu pomagala zadrževati otroka pred padcem v globino. Dekle je eno od desetih ljudi, ki so reševali otroka in samo zanjo še nimamo podatkov. Prosimo, da se nam javi,« so danes sporočili s Policijske uprave Kranj.

Ženska je po besedah policije v reševanju fanta odigrala eno od ključnih vlog.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice