Fotografija je simbolična.
V osrčju Slovenije se nahaja smučišče Krvavec, ki je že petič zapored postalo Najboljše smučišče v Sloveniji, Hotel Krvavec pa je prejel naziv Naj smučarski butični hotel 2020.

Odlično novico o kar dvojnem priznanju je na novinarski konferenci sporočil direktor RTC Krvavec Janez Janša, ki je je ob tem poudaril, da gredo zasluge za to celotnemu kolektivu.

»Obe nagradi sta za nas priznanje, hkrati pa seveda obveza, da delamo še boljše. Za nami je zahtevna sezona, vsi smo trdo delali in nič drugače ne bo letos. Vsem, ki ste glasovali za naš in vaš Krvavec, bi se rad v imenu celotnega kolektiva zahvalil in vas povabil, da skupaj z nami še naprej ustvarjate uspešno zgodbo Krvavca,« poudarja Janša.

S Krvavca so sporočili še eno veselo novico. Predprodajo smučarskih kart so podaljšali do 18. decembra. Vsem smučarjem zagotavljajo kar dvojno, snežno in Covid-19 garancijo, s katero zagotavljajo povračilo sorazmernega dela kupnine, če ne bodo izvedli sto smučarskih dni. 

Vir: Facebook, RTC Krvavec.

Prve smučarje bi radi pozdravili v začetku decembra

Na letošnjo smučarsko sezono se kljub negotovi situaciji pripravljamo povsem običajno, pravi direktor Krvavca.

»Delamo tako, kot delamo vsako leto. Kupili smo dodatne topove za zasneževanje, na napravah smo opravili vsa potrebna vzdrževalna dela. Ta vikend smo že začeli z zasneževanjem in računamo, da bomo v začetku decembra na smučišču že lahko pozdravili prve smučarje. V sklopu priprav smo razširili restavracijo in pokrili del vsem nam zelo ljube smučarske plaže na Krvavcu. Dokončali smo tudi smučarsko progo, ki je ime dobila po našem ambasadorju Juretu Koširju,« izpostavlja direktor Krvavca. 

»Smučišče na takšni lokaciji in s takšnim razgledom je luksuz«

Kot prvo prednost Krvavca je Jure Košir, legenda slovenskega smučanja in ambasador smučišča, izpostavil prav njegovo lokacijo.

»Je najbolj centralno smučišče v Sloveniji in tako odlično za enodnevni skok na bele strmine. Druga prednost pa je seveda odlična urejenost prog, veliko vloženega truda in dolgoletne izkušnje, ki jih ima ekipe pri sami pripravi prog. Krvavec je super smučišče tako za tiste bolj zahtevne smučarje kot tudi tiste, ki opravljajo prve smučarske zavoje. Kar se tiče tekmovalcev, Krvavec ponuja odličen poligon, ki omogoča raznovrsten trening«

Slovenci smo smučarski narod

Smučanje predstavlja izjemno doživetje in Slovenija je smučarski narod. To dokazujejo zvesti smučarji, ki se na Krvavec vedno znova vračajo. 90-letni gospod, verjetno najstarejši smučar na Krvavcu, si je letošnjo smučarsko karto že zagotovil.

»Vsekakor verjamemo, da je smučanje šport, v katerem je možno poskrbeti za varnost, poleg tega pa vedno več strokovnjakov poudarja, da sta svež zrak in gibanje ključna za zdravje in dobro počutje, tako da mi dejansko ponujamo nekaj, kar si v teh časih lahko samo želimo, varno gibanje na svežem zraku, pa še dobro dozo sonca za D-vitamin.«

Vir: Facebook, RTC Krvavec.

Smučarska vozovnica kot potrdilo za prehajanje med občinami?

Direktor smučišča Krvavec predlaga, da bi smučarska vozovnica omogočila prehod med občinami, kot je bilo to v preteklem mesecu možno z rezervacijo v turističnih namestitvah.

»Upam, da bodo mojemu predlogu odločevalci prisluhnili. Varnost je seveda na prvem mestu, a življenje je potrebno živeti in ob tem uživati. Zato vabljeni, da skupaj z nami uživate na Krvavcu,« še dodaja Janša.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice