Agencija Republike Slovenije za okolje napoveduje, da bo lahko popoldne in zvečer ponekod snežilo do okoli 500 metrov nad morjem. 

V nedeljo bo oblačno s padavinami, v bližini morja bo tudi kakšna nevihta. Meja sneženja se bo na severu že dopoldne spustila na okoli 800 metrov nadmorske višine, popoldne in zvečer pa bo ponekod lahko snežilo do okoli 500 metrov nad morjem, napovedujejo državni meteorologi.

Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Popoldanske temperature bodo od štiri do devet, na Primorskem do 12 stopinj Celzija. Ponoči bodo padavine postopno ponehale.

Opozorilo ...

Danes se bo pojavila nevarnost snegoloma v višjih predelih Gorenjske in Koroške že dopoldne in sredi dneva, popoldne in zvečer pa lahko tudi ponekod na Notranjskem in Kočevskem.

V predelih nad okoli 800 metrov se bo v nedeljo popoldne in v noči na ponedeljek pojavila nevarnost snegoloma, na Primorskem pa bo pihala burja z najmočnejšimi sunki med 100 in 120 kilometrov na uro.

V ponedeljek bo na Primorskem precej jasno z burjo, drugod bo zmerno do pretežno oblačno, popoldne se bo jasnilo. Jutranje temperature bodo od dve do sedem, v alpskih dolinah okoli ničle, na Primorskem okoli deset, najvišje dnevne od šest do 12, na Primorskem do 17 stopinj Celzija.

V torek bo več jasnine na zahodu in nekaj več oblakov na vzhodu, kjer lahko pade kakšna kaplja dežja. Zjutraj bo ponekod po kotlinah osrednje Slovenije megla. Burja na Primorskem bo ponehala. V sredo bo večinoma suho vreme, zapihal bo jugozahodnik.

Reke po državi počasi upadajo. V večjem delu Slovenije je vodnatost rek mala, Mura, Drava in posamezne reke v porečju Savinje in reke s povirjem v Alpah imajo srednjo vodnatost.

Danes se bo vodnatost rek sprva zmanjševala. Zvečer in v noči na nedeljo bodo reke v večjem delu države narasle, najmočneje v severni Sloveniji, kjer lahko dosežejo velike pretoke. 

Ob močnejših nalivih lahko hitro narastejo manjše reke in hudourniki, možna so tudi njihova razlivanja. V nedeljo čez dan se bo vodnatost večine rek začela zmanjševati, Mura, Drava in Sava v spodnjem toku pa bodo še naraščale. Podobno hidrološko dogajanje se bo nadaljevalo tudi naslednje dni.

Temperatura večine rek je med osem in 21 stopinjami Celzija, Bohinjsko jezero ima 21, Blejsko jezero pa 23 stopinj Celzija. Morje ob obali ima 24 stopinj Celzija.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice