Kot smo že poročali, se je danes popoldne na avtocesti med Logatcem in Vrhniko proti Ljubljani zgodila huda prometna nesreča.

Kot nam je sporočil Tomaž Tomaževic, predstavnik ljubljanske policijske uprave, se je danes,  nekaj pred 15. uro, na primorski avtocesti med Logatcem in Vrhniko v smeri Ljubljane zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega in voznik tovornega vozila.

V hudi prometni nesreči je na kraju umrl otrok, potnik v osebnem vozilu.
 

Po do sedaj znanih podatkih je do nesreče prišlo, ker je voznik tovornega vozila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del osebnega vozila voznice, ki je vozila pred njim. Oba voznika sta se pred tem zaradi manjše prometne nesreče in zastoja ob njej umikala na odstavni pas, kjer je prišlo do trčenja. 

38-letna voznica, ki je bila s kraja odpeljana v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana, je bila huje poškodovana, njeno življenje pa je ogroženo. Prav tako je bil poškodovan še drugi otrok v osebnem vozilu, ki pa po prvih podatkih ni življenjsko ogrožen. 63-letni voznik tovornega vozila ni bil poškodovan.

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila dežurni preiskovalni sodnik in tožilec. Vse okoliščine nesreče se še preverjajo.

Avtocesta v smeri Ljubljane je zaradi ogleda kraja in odpravljanja posledic nesreče še vedno zaprta. Obvoz je urejen na vzporedno regionalno cesto. O vseh ugotovitvah ogleda in okoliščinah prometne nesreče bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Lokomotiva (nepreverjen)

63 let star pa vozi tovornjak. Kaj dela vlada in minister za promet da to dovoli. Ta vlada je popolnoma zanič

Starejše novice