Z današnjim dnem začenjajo veljati dodatni ukrepi za zajezitev širjenja novega koronavirusa.

Danes bo začela veljati prepoved gibanja v nočnem času oziroma med 21. in 6. uro. S polnočjo začne veljati tudi omejitev druženja na največ šest ljudi, prehajanje med regijami pa ne bo več mogoče, ne glede na to, ali je ta na oranžnem ali rdečem seznamu.

Izjeme ob prepovedi gibanja v nočnem času so odpravljanje neposredne nevarnosti za zdravje, življenje in premoženje, prihod in odhod na delo ter izvajanje nujnih delovnih nalog ali dostop in nudenje storitev za nujne primere, piše v odloku. Zaradi policijske ure sicer delovni čas prilagajajo tudi trgovci, ki bodo poslovalnice z današnjim dnem večinoma zapirali pred 21. uro.

Odlok prepoveduje vse prireditve, maše z verniki, poroke v vseh regijah, tudi v edini oranžni Obalno-kraški regiji. Prav tako je vlada umaknila do zdaj veljavno pravilo, da lahko prebivalci iz oranžne regije še naprej prehajajo v rdeče regije.

Meja statističnih regij ne bo več mogoče prečkati niti zaradi koriščenja turističnih rezervacij. Še naprej pa je mogoče koristiti rezervacije turističnih namestitev v domači statistični regiji.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Koncajte (nepreverjen)

Odlocno proti, da še greš lahko na počitnice otrokom pa je odvzeta ustavna pravica do ustreznega šolanja. Starcki v toplice, otroci v zapor. Za vse bi moralo veljati enako, če so zaprte restavracije morajo biti tudi hotelske, saj virus vendar ne ločuje katera je katera. Pa še v domačih restavracijah so večinoma bolj isti ljudje v hotelskih pa od vsepovsod. Nehajte delati razlike pa bomo bolj verjeli in zaupali.

Starejše novice