*Fotografija je simbolična
Družbeno omrežje Facebook je včeraj preplavilo grozovito sporočilo enega izmed osmošolcev OŠ Franja Goloba Prevalje, v katerem je želel javnost seznaniti z dogajanjem v njegovem razredu, kjer se mu sošolci posmehujejo, ga zbadajo in žalijo zaradi vonja.

IZPOVED: Sošolci me zbadajo zaradi vonja ... 

»Nujno sporočilo imam … Jaz se nikoli tako ne oglašam na Facebooku, ampak to, kar se je danes zgodilo pa moram povedati …« je na začetku zapisal razočaran osnovnošolec in dodal: »Naj kar takoj povem, da me sošolci že kar nekaj časa zbadajo zaradi mojega vonja … Pravijo, da smrdim, se ne tuširam, se parfumiram, da zakrijem smrad in tako dalje … Ampak sem se vsem njihovim žaljivkam smejal, ker sem pač mislil, da je hec. No, danes se je pripetilo nekaj tako groznega, da sem šel k ravnateljici in me je za danes poslala domov,« je le del Anejevega zapisa, ki ga je delil na družabnem omrežju Facebook.

V zbadanje vključen tudi učitelj

Zadeva še daleč ni nedolžna, saj ni ostalo zgolj pri žaljivkah otrok, ampak naj bi bil v dogajanje vpleten tudi učitelj. Po neuradnih informacijah naj ne bi šlo za osamljen primer, poročajo Koroške novice.

»Najprej sem mislil, da gre za šalo, vendar ko me učitelj zgodovine ni spustil v razred, sem videl da gre čisto za res, « je dejal Anej Novak.

Moteč vonj po mehčalcu

»Čez kakšno minuto sem nato odprl vrata, če bi lahko prišel v razred. Učitelj je stopil do mene, me povohal za rokav in rekel: 'Vi niste normalni', ter zaprl vrata, « je še dodal osmošolec Anej.

Učitelj mu je še dejal, naj gre do ravnateljice in bo ona presodila, če lahko ostane v razredu.

»Ko mi je rekel, naj grem do ravnateljice, me je bilo tako sram, bil sem ponižan in popolnoma na dnu,« razočarano pove Anej.

Mama takoj prišla v šolo

»To je nedopustno, da si lahko pedagog privošči kaj takega. Učitelja moti vonj po mehčalcu, ker so lahko drugi alergični nanj. Kolikor jaz vem, na vonj nisi alergičen. Povedal je tudi, da ne samo njega, ampak celo šolo moti vonj, ko gre Anej mimo njih,« pravi Anejeva mama, ki je včeraj po dogodku takoj prišla v šolo.

Vodstvo že reagiralo

Pomočnica ravnateljice Osnovne šole Franja Goloba Prevalje je dejala, da se je ravnateljica pogovorila že z vsemi vpletenimi in takoj ukrepala. Sklicala je tudi pedagoško oddelčno konferenco, opravila uro oddelčne skupnosti in obvestila predsednika sveta staršev.

»Dogodek se je zgodil v četrtek, 10. 10. 2019, prvo šolsko uro. Učenec mi je prišel povedat, da ga je učitelj napotil k meni z namenom, da presodim, ali lahko gre v učilnico. Učenec mi je opisal dogodek in o dogodku, ki ga je kasneje objavil tudi na Facebooku, sva se tudi pogovorila. Med samim pogovorom se je učenec pomiril, a je povedal, da se ne želi vrniti v razred. Dovolila sem mu, da gre domov,« je v pisnem odgovoru za Koroške novice pojasnila ravnateljica prevaljske šole Mira Hancman.

»Preden sem se uspela o dogodku pogovoriti z učiteljem in o tem obvestiti učenčevo mamo, je ta že prišla v šolo. Pri pogovoru samem je bil prisoten tudi učitelj, ki je mami opisal dogodek. Njegova izjava se je ujemala z izjavo učenca. Učitelj je po pogovoru izrazil obžalovanje in se mami opravičil. Mama je opravičilo sprejela,« še dodaja ravnateljica.

Preberite še

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

borja (nepreverjen)

Sramota!!! Tako za nesramno mularijo, še bolj pa za učitelja, ki ni vreden, da še dalje poučuje.

Starejše novice