Šolski zvonec je danes ponovno pozval k pouku. V šolskih torbah pa skrbno zložene šolske potrebščine, kot so zvezki, barvice, ravnila, nalivniki, radirke, copati in tako dalje.

Eno izmed ključnih vprašanj, ki so si ga te dni postavljali mnogi starši je, koliko jih bodo stale šolske potrebščine. V Mladinski knjigi pravijo, da na to vprašanje ni mogoče posplošeno odgovoriti.

»Problem je v seznamih učnih pripomočkov, ki jih predpišejo posamezne šole, saj se zelo razlikujejo,« pojasnjujejo v omenjeni založbi.

Cena pa je odvisna od programa vsake posamezne šole in celo posameznega razreda.

Zelo posplošeno je mogoče reči le, da se cene šolskih potrebščin (brez šolske torbe) za prvošolca gibljejo nekje med 30 in 75 evrov, za učenca devetega razreda pa od dobrih 80, pa vse tja do 245 evrov.

V novem šolskem letu si v osnovnih šolah obetajo 3500 otrok več, kot v preteklem šolskem letu, pričakujejo tudi 1000 dodatnih dijakov. Za skoraj 191.000 učencev bo skrbelo nekaj manj kot 18.000 učiteljev. Po podatkih ministrstva za izobraževanje, znanost in šport pa bo prvič v šolske klopi sedlo nekaj več kot 21.000 učencev in prav toliko dijakov.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice