V Ormožu se bo v teh dneh začela prenova stare komunale, v kateri bo svoje mesto dobil prvi mladinski hotel oziroma hostel. Obsegal bo 262 kvadratnih metrov, v njem pa bo 22 ležišč.

Obnova naj bi bila končana v desetih mesecih, naložba pa je vredna 640.000 evrov. Nove prostore bodo dobili člani Kluba ormoških študentov, v sklopu objekta pa naj bi delovala še tržnica. Za prenovo objekta stara komunala se je potegovalo pet ponudnikov. Ponudbena cena najugodnejšega ponudnika, Franc Škorjanec, s. p., je skupaj z DDV znašala 640.670 evrov, cena Milana Pintariča, s. p., pa je bila za 36 odstotkov oziroma dobrih 230.000 evrov višja, poroča Radio Ptuj.

Po mnenju vodje oddelka za gospodarske dejavnosti na občini Ormož Karmen Štumberger bo prenova stare komunale doprinesla tudi k oživitvi mestnega središča. Pojasni, da je namen projekta obnoviti in rekonstruirati objekt stare komunale, ki je trenutno v izjemno slabem, razpadajočem stanju, ter s tem spet oživiti ta del mesta. To prepoznava tudi kot edinstveno priložnost razvoja ter vnovičnega zagona strogega središča Ormoža s pomočjo različnih vsebin, ki bodo pritegnile tako starejšo kot tudi zelo mlado prebivalstvo v središče mesta. S tem naj bi se začel razvijati tudi turizem in bi mesto obiskovali tako domači kot tuji gosti.

Tagi
Preberite še

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice