V Mariboru obeta novost, ki bo poskrbela za vse tiste, ki si želijo nekoliko nežnosti in nekoga, da jim prisluhne. Se sliši zanimivo? Berite naprej.

Industrija za odrasle je tudi med Slovenci izjemno priljubljena, a vsi si ne želijo seksa, nekateri bi le nežnost. In tako se je porodila zamisel za 'Cartalnico'.

Eni si želijo samo nežnosti

Ideja je sicer prišla iz tujine, ampak so tudi v slovenski industriji za odrasle prepoznali vzorce klientov, ki »gredo na prostitutko, a se samo pogovarjajo«. 

»Nočejo niti oralnega seksa, nič, ampak samo, da nekdo sedi poleg njih in se z njimi pogovarja,« razlaga Žiga Sedevčič, predsednik organizacije Dobra družba, v sklopu katere bo jeseni zaživel pilotni projekt 'Cartalnica'.

Pilotni projekt naj bi v štajerski prestolnici zaživel do konca leta. Gre za novost na slovenskih tleh, v tujini pa so 'saloni za cartanje' saloni že uveljavljena praksa.

Seksualna terapija brez seksualnega akta

Zadeva je sicer še v povojih, zato bo za začetek v 'Cartalnici' le ena ženska, s katero se bo mogoče pocartati.

»To je neke vrste seksualna terapija, kjer ne bo seksualnega akta. Gre za druženje, pogovor, nežnost, spremstvo …« še razlaga Sedevčič.

Dodaja, da bodo te, ki bodo delali v 'Cartalnici', tudi primerno izobrazili, da bo znali prepoznati hujše primere težav oziroma travm in potem kliente tudi napotiti k drugim strokovnjakom.

»Veliko ljudi hodi na psihoterapije, v bistvu pa potrebujejo enostavno dober seks, veliko jih pa hodi tudi na prostitutke potrebujejo pa specialista. Tako da, mi bomo ponudili nekaj vmes,« dodaja Sedevčič.

Pravi tudi, da je med Slovenci kar nekaj zanimanja za 'cuddlerje', še vedno pa k sodelovanju vabijo vse, ki jih zanima delo v industriji za odrasle. 

Novost na slovenskih tleh

Sicer pa sledijo svetovnim trendom in zato želijo Slovencem ponuditi nekaj, česar pri nas še ni. 

Nekega posebnega razloga, zakaj so izbrali Maribor kot prvega v Sloveniji, ni, »zakaj pa ne, zakaj pa bi moglo biti vse v Ljubljani,« pravi Sedevčič in dodaja, da imajo številne načrte za prihodnje, tako pri širitvah 'Cartalnice', kot na drugih področjih. 

Starejše novice