Trgovska veriga Hofer bo do konca leta s svojih polic umaknila vatirane palčke s plastičnim delom, plastični pribor in nekatere druge plastične izdelke za enkratno uporabo. Že pred poletjem se poslavljajo tudi klasične plastične nosilne vrečke.

Ukinjeni izdelki bodo kupcem na voljo v okolju prijaznejših izbirah, so sporočili iz podjetja. S tem se je Hofer pridružil pobudi ministrstva za okolje in prostor ter Trgovinske zbornice Slovenije za zmanjšanje uporabe plastičnih nosilnih vrečk oziroma zmanjšanja plastičnih izdelkov v trgovini.

Namesto plastičnih vrečk bodo kupcem kot alternativa na voljo certificirane parpirnate vrečke ter vrečke za večkratno uporabo - nakupovalna torba, vrečka iz recikliranega materiala ter bombažna vrečka.

Hofer bo najkasneje do konca leta iz prodaje umaknil vatirane palčke s plastičnim delom, plastične slamice, krožnike, kozarce in pribor za enkratno uporabe. Vse izdelke bodo ponudili v okolju prijaznejših različicah, sporočajo s podjetja. Slovenska veja trgovca sodeluje tudi v pripravi strategije optimizacije pakiranja na ravni celotne skupine Aldi Süd, ki se ji nameravajo pridružiti upoštevajoč slovenske razmere, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice