Čeprav ima kar 98 odstotkov slovenskih gospodinjstev mobilne telefone, večina več kot enega, pa še obstajajo uporabniki, ki telefonski klic opravijo iz telefonske govorilnice.

Kot je razvidno iz ankete Agencije za komunikacijska omrežja in storitve RS (Akos), telefonske govorilnice v Sloveniji uporablja en odstotek vprašanih.

Uporaba telefonskih govorilnic se je občutno zmanjšala že pred več leti in vsaj že od leta 2014 ni presegala treh odstotkov.

Več kot 70 evrov mesečno za elektronske komunikacije

Medtem pa se izdatki za elektronske komunikacije v gospodinjstvih povečujejo. Konec lanskega leta, ko je agencija izvajala anketo, so v več kot četrtini vprašanih gospodinjstev (28 odstotkov) za storitve fiksne telefonije, interneta, televizije in mobilne telefonije odšteli več kot 70 evrov mesečno, piše STA.

Manj kot 25 evrov mesečno je za elektronske komunikacije plačevalo le pet odstotkov v anketi sodelujočih gospodinjstev, večinoma pa se ti stroški gibljejo med 41 in 50 evrov. Ob tem je 28 odstotkov vprašanih odgovorilo, da je zaradi previsokih stroškov že razmišljalo o prekinitvi naročniškega razmerja za posamezne storitve.

Več uporabe funkcije časovnega zamika

Največ anketiranih gospodinjstev uporablja storitve kabelske televizije, sledi ji IP televizija. Končni uporabniki se odločajo za izbrani tip dostopa do televizije zato, ker je vključena v paket, sledi razlog dodatne storitve, šele na tretjem mestu je programska shema.

Skoraj polovica anketiranih je odgovorila, da nameravajo v prihodnosti okrepiti uporabo funkcije časovnega zamika. Prav tako bodo bolj pogosto predvajali vsebine neposredno z interneta, si ogledovali videe na zahtevo, uporabljali storitve e-uprave ter delali in se izobraževali na daljavo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice