Slovenski televizijski voditelj Marko Potrč je na družbenih omrežjih zapisal, da naj bi bilo že pred enim tednom odločeno, da sledi ta petek zaprtje meje s sosednjo Hrvaško oziroma vsaj uvajanje obvezne karantene.

V zadnjem obdobju je veliko govora o slabšanju epidemiološke situacije v naši soseščini, predvsem pri južni sosedi Hrvaški. Govora je o možnih takšnih in drugačnih ukrepih, od zapore meje do obvezne karantene za Slovence, ki se vračajo od tam v domovino.

Pristojni so sicer nazadnje zatrdili, da Hrvaška ostaja na tako imenovanem zelenem seznamu varnih držav, kar pomeni, da niso v veljavi nobeni ukrepi, ki bi omejevali potovanje na Hrvaško, niti ni odrejena karantena ob vrnitvi v Slovenijo.

Kljub temu je včeraj vodja strokovne skupine pri ministrstvu za zdravje Bojana Beović dejala, da Hrvaška sicer izpolnjuje pogoje za uvrstitev na rumeni seznam, ampak tja ni uvrščena, saj bi to vplivalo na prihod hrvaških turistov v Slovenijo.

Je pa obenem poudarila, da dnevno spremljajo situacijo glede koronavirusa na Balkanu in izrazila strah, da bi bili z zaporo meje lahko prepozni.

Teorija zarote ali dejanska zarota?

Na družbenem omrežju Facebook je danes olje na ogenj prilil znani televizijski voditelj Marko Potrč in presenetil z izjavo, da ima zanesljive informacije dveh oseb, menda blizu tistim, ki odločajo o tovrstnih ukrepih. Tako naj bi bilo po njegovih besedah že vsaj pred enim tednom odločeno, da sledijo ostrejši ukrepe glede sosednje Hrvaške.

»Že vsaj en teden naj bi bilo odločeno/zastavljeno, da sledi jutri, v petek, 3. julija 2020, tako imenovano zapiranje meje s sosednjo Hrvaško oziroma vsaj uvajanje karantene po prehodu meje. To sta mi povedali že dve osebi, ki sta blizu tako imenovanemu krogu odločevalcev. Če to drži, se tovrstne odločitve torej ne sprejemajo na podlagi aktualnih dogodkov in razvoja trenutne slike (s Hrvaško, kolikor jaz vem, tudi ni omembe vredne številke okužb), temveč so te odločitve nek dogovorjen, usklajen načrt iz kakšnih drugih interesov. Predvidevam ... Ker je seveda za kogarkoli nemogoče vnaprej predvideti, kako bodo stvari potekale v enem celem tednu in zato sprejeti tovrstno odločitev že en teden vnaprej,« je med drugim zapisal in hkrati dodal, da dopušča možnost, da gre zgolj za teorijo zarote ali neresnično govorico. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice