Po poročanju Reporterja je ministrstvo za notranje zadeve odpravilo odločbo Upravne enote Maribor, ki je nekaj tednov nazaj že drugič prepovedala koncert Marka Perkovića - Thompsona v Mariboru.

Mariborska upravna enota je v začetku maja že drugič sprejela sklep o prepovedi koncerta hrvaškega pevca Marka Perkovića Thompsona. Organizator koncertov Milan Trol se je pritožil na ministrstvu za notranje zadeve, ki mu je po poročanju Reporterja včeraj ugodilo in odpravilo odločbo upravne enote.

Hrvaškemu pevcu mnogi očitajo ustaštvo in nacionalizem, sam pa trdi, da zagovarja zgolj ljubezen do Boga, družine in hrvaške domovine.

Spomnimo. Thompson je maja 2017 želel v mariborski Festivalni dvorani na Lentu prirediti koncert. Ptujski organizator koncertov Milan Trol je po poročanju Reporterja prodal okoli 1150 vstopnic. Po tem je policija upravni enoti predlagala, naj koncert, ki bi moral biti v soboto 20. maja, prepove, saj naj bi informacije kazale na povečano varnostno tveganje. Tedaj je upravno enoto vodila Ksenija Klampfer.

Organizator Trol je zoper odločbo upravne enote vložil pritožbo, a so ga na ministrstvu za notranje zadeve kot drugostopenjskem organu zavrnili. Zoper to je vložil še tožbo na upravnem sodišču, kar pa je lani pravnomočno odločilo, da se prepoved koncerta odpravi in zadeva vrne na upravno enoto v ponovno odločanje.

Upravna enota Maribor izdala novo odločbo, s katero je znova prepovedala koncert

Sedanji načelnik mariborske upravne enote Srečko Đurov je ugotovil, da pevčeve pesmi simbolizirajo sovraštvo zoper ljudi z drugačno versko in etnično pripadnostjo ter poveličujejo ustaštvo, kar je v nasprotju z ustavo.

Trol se je ponovno pritožil na ministrstvu za notranje zadeve, ki pa mu je včeraj ugodilo in odpravilo odločbo upravne enote. Postopek za prepoved te javne prireditve, začet na predlog policije, je ustavilo, prijavo pa je vrnilo Policijski upravi Maribor, poroča Reporter.

Thompson in organizator Trol imata zdaj v rokah pravnomočno odločbo, a vprašanje je, če bo hrvaški glasbenik še želel izvesti koncert.

Poslovne škode naj bi bilo za kar 150.000 evrov. Najprej bi se morala poskusiti pogoditi z državnim odvetništvom, če ne pride do dogovora, pa lahko vložita odškodninsko tožbo, še poroča Reporter.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

nada (nepreverjen)

pocakajte se malo....vam povem, da ga ne bo imel, ker ga ne sme imet... lahko pa Hojs njegove na plej bek poje

Starejše novice