Policisti bodo tudi danes poostreno preverjali spoštovanje prepovedi gibanja zunaj občin in zbiranja na javnih površinah.

Posebno pozornost ob lepi vremenski napovedi namenjajo tudi dostopom do priljubljenih turističnih točk. So pa ljudje omejitve očitno vzeli resno, saj v soboto policija večjega števila kršitev ni zaznala.

Da so bile slovenske ceste v soboto manj polne kot minuli konec tedna in da policija večjega števila kršitev ni zaznala, je na sobotni popoldanski novinarski konferenci dejal vladni govorec Jelko Kacin.

Kacin je sicer v petek napovedal, da bodo med drugim za ta konec tedna z južne meje na nekatere ključne točke v notranjosti države premestili tudi del policistov. A se to še ni zgodilo. Kot je v soboto pojasnil vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Anton Travner ob obisku kontrolne točke na mejnem prehodu Fernetiči, trenutno razmere obvladujejo. Pričakuje pa, da se bo z razvojem pandemije in razmer na državni meji situacija spremenila.

Število oseb s potrjeno okužbo z novim koronavirusom se je sicer v Sloveniji po zadnjih dostopnih podatkih, ki vključujejo še petek, povzpelo na 977. Zaradi covida-19 je skupaj umrlo 22 oseb.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice