*Fotografija je simbolična
Ustanovitelj slovenske burgerske verige Primož Novak je ogorčen nad stanjem v Sloveniji. Meni, da se duši podjetništvo na račun požrešnega javnega sektorja.

Priljubljena veriga hamburgerjev Lars&Sven je v nekaj letih postala ena najbolj prepoznavnih v Sloveniji, kar dokazujejo številke in stalno odpiranje novih poslovalnic po državi. S svojim tovornjakom Foodtruck Lars&Sven burgers so pogosto prisotni tudi na Ptuju.

V času pandemija koronavirusa, ko se številni podjetniki soočajo s poslovnimi težavami, pa je tudi lastniku Primožu Novaku prekipelo. Na družbenem omrežju Facebook je objavil oster zapis naslovljen "JAZ SE NE GREM VEČ", v katerem opisuje svojo podjetniško izkušnjo, ko gara z dneva v dan, javni uslužbenci pa uživajo in si izplačujejo dodatke, grozijo z inšpekcijami ter nagajajo z birokratskimi ovirami.

"Pred kratkim sem objavil, da prodajam avtodom...In sem ga tudi že prodal. V 10 mesecih namreč nismo uspeli opravili niti ene vožnje :) Denar je šel seveda še isti dan v podjetje. Za izplačilo regresa 50 zaposlenim v našem podjetju...Iz rednega dela letos na žalost ni dovolj, da bi ga izplačali.... V javnem sektorju ni problem..Če zmanjka se izda nova obveznica in pade miljarda na račun. Kdo in kako jo bo odplačal se nihče nikoli ne vpraša," je med drugim protestno zapisal.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice