Slika je simbolična (foto: Žan Osim).
V nedeljo bi lahko pri nas padli novi temperaturni rekordi. Termometri bi lahko namreč pokazali tudi več kot 30 stopinj Celzija. Sončno vreme bo vztrajalo tudi v ponedeljek, nato pa sledi veliki preobrat.

Izkoristite nenavadno visoke temperature, ki smo jim priča tem dni. Že čez nekaj dni nas namreč čaka pravi vremenski preobrat. Kaj nam torej napovedujejo vremenoslovci?

Danes Agencija Republike Slovenije za okolje napoveduje sončno vreme, pri čemer bo le v hribovitem svetu čez dan nastalo nekaj plitke kopaste oblačnosti. Jutranje temperature bodo od 5 do 10, na Primorskem okoli 12, najvišje dnevne temperature pa bodo od 24 do 28 stopinj Celzija.

Po napovedih pa bi že jutri lahko padli novi aprilski temperaturni rekordi. Tako bo v nedeljo vreme precej jasno, občasno bo nekaj koprenaste oblačnosti.

Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 12, najvišje dnevne v zahodnih krajih od 24 do 26 drugod pa od 27 do kar 30 stopinj Celzija. Lokalno se lahko segreje tudi do 31 stopinj Celzija.

Kaj pa nas čaka prihodnji teden?

Tudi v ponedeljek bo precej jasno z občasno koprenasto oblačnostjo, jugozahodni veter se bo še nekoliko okrepil. Proti večeru se bo v severozahodnih krajih pooblačilo.

Do torka zjutraj se bo večinoma pooblačilo, čez dan pa bodo padavine od severa postopno zajele vso Slovenijo.

Meja sneženja se bo zvečer pričela hitro zniževati in se bo v noči na sredo spustila do nadmorske višine okoli 700 metrov. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja.

Starejše novice