Vlada je nekoliko sprostila predpisano uporab mask na prostem ob upoštevanju medosebne razdalje.

Odkar je vlada predpisala obvezno uporabo mask tudi na odprtih javnih krajih za tako imenovane rdeče regije, so se zvrstili številni pozivi k odpravi tega ukrepa. Maske sicer niso obvezne za otroke do šestega leta starosti in v šolstvu med poukom, ravno tako pa niso obvezne pri individualni športni vadbi ob zagotovitvi tri metrske razdalje in med vožnjo, če smo v vozilu sami ali z člani istega gospodinjstva. 

Sedaj je vlada nekoliko spremenila odlok in maske niso obvezne med športno-rekreacijsko dejavnosti in na sprehodih, če je zagotovljena medosebna razdalja vsaj tri metre.

»Pri sprehodih na zelenih površinah in športno-rekreacijski dejavnosti, pri kateri je mogoče do drugih posameznikov neprekinjeno vzdrževati najmanj tri metre medsebojne razdalje, ne glede na določila drugih odlokov posameznikom ali osebam iz skupnega gospodinjstva ni treba nositi zaščitne maske,« so zapisali na vladi.

Odlok, ki obenem prepoveduje tudi gibanje med občinami (razen za izjeme), stopa v veljavo z jutrišnjim dnem. 

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Drago (nepreverjen)

A kaj ko tekači in kolesarji švignejo mimo sprehajalcev, prešvicani in zasopihani, in za sabo puščajo sled izdihanih virusov. A naj stečem za cepcem, pa še sam postanem cepec?

Starejše novice