Foto: Bobo
V katerih slovenskih občinah so včeraj potrdili nove okužbe s koronavirusom?

V Sloveniji so včeraj, 26. januarja, opravili 15.946 testiranj na koronavirus in potrdili 1850 novih okužb, gre za 11,6-odstotni delež.

Opravljenih je bilo 5418 PCR testov, od katerih je bilo 1430 pozitivnih, delež pozitivnih pa je bil pri tem 26,4-odstoten. Opravljenih je bilo tudi 10.528 hitrih antigenskih testov, od katerih je bilo pozitivnih 420, gre za 4-odstotni delež pozitivnih testov.

Na Covid Sledilniku smo preverili, v katerih občinah so včeraj zabeležili nove primere okužb.

V Podravju 165 novih okužb v 33 občinah

Največ novih okužb so minuli torek potrdili v Mestni občini Maribor, in sicer 51. Sledi ptujska občina, kjer so jih zabeležili 13 in občina Ormož, kjer so potrdili 10 novih primerov. Po osem novih okužb so odkrili v občinah Hoče - Slivnica, Gorišnica in Lenart

Po šest novih okužb beležijo v občinah Slovenska Bistrica in Pesnica, po pet primerov pa so odkrili v občinah Markovci, Starše in Majšperk. V občini Šentilj so včeraj potrdili štiri nove okužbe, po tri na novo odkrite primere pa imajo v občinah Miklavž na Dravskem polju, Rače - Fram, Duplek in Lovrenc na Pohorju.

V občinah Kungota, Ruše, Cirkulane, Benedikt, Dornava, Sveti Jurij v Slovenskih goricah in Zavrč so potrdili po dva nova primera. Po eno novo okužbo so zabeležili še v občinah Videm, Selnica ob Dravi, Trnovska vas, Cerkvenjak, Juršinci, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Destrnik, Sveta Ana, Podlehnik in Makole.

Brez novih okužb je tako bilo včeraj osem podravskih občin, in sicer Kidričevo, Poljčane, Oplotnica, Sveti Tomaž, Hajdina, Žetale, Sveti Andraž v Slovenskih goricah in Središče ob Dravi.

Podravska regija je še vedno trdno v rdeči fazi, s padajočim sedemdnevnim povprečjem okužb pri številu 167,9. Meja za rdečo fazo je sedemdnevno povprečje 213, za prehod v oranžo fazo pa je meja postavljena pri številu 158. Spomnimo, v rdeči fazi je nastopilo odpiranje šol za prvo triado in vrtcev, oranžna faza pa zajema še sprostitev vseh razredov, določenih trgovin in odpravo prepovedi prehajanja med občinami.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice