Takšno je epidemiološko stanje v podravski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 29. septembra, opravili 5753 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 1028 novih okužb, gre za 17,9-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 27.269 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 6408 PCR testiranjih potrdili 1339 novih okužb. Šlo je za 20,9-odstotni delež. 

V Sloveniji je trenutno 12.814 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

V Podravju 198 novih okužb

Pretekli dan so v Podravju največ okužb zaznali v Mariboru, in sicer 67. Mariboru sledi Slovenska Bistrica z 19 okužbami in Šentilj z osmimi.

Šest novih okužb beležijo v občinah Ptuj, Hoče - Slivnica, Pesnica, Kidričevo, Rače - Fram in Selnica ob Dravi, pet pa v občinah Duplek, Ruše, Destrnik, Sveti Tomaž in Lovrenc na Pohorju.

Štiri nove okužbe imajo v občinah Kungota, Lenart ter Žetale, po tri nove okužbe pa so potrdili v občinah Dornava, Miklavž na Dravskem polju, Središče ob Dravi, Poljčane ter Hajdina.

Dve novi okužbi beležijo občine Majšperk, Markovci, Juršinci in Makole, kot zadnje pa so po eno novo okužbo zabeležili še občine Ormož, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Cirkulane, Sveta Ana, Starše, Benedikt, Oplotnica ter Sveti Andraž v Slovenskih goricah.

Brez novih okužb je sedem podravskih občin. 

Najbolje kaže Podlehniku, kjer nove okužbe niso zaznali od 12. septembra, so pa tudi edina občina brez trenutno aktivnega primera.

Največ aktivnih okužb je v Mariboru. Beležijo jih 801.  

Precepljenost v Podravju

V Podravju, kjer biva 328.469 prebivalcev, je trenutno z enim odmerkom cepljenih 163.337 oziroma 49,7 odstotka posameznikov, z dvema oziroma polno cepljenih pa 145.339 posameznikov, oziroma 44,0 odstotkov prebivalcev.

Samo v zadnjem dnevu je bilo v Podravju cepljenih 382 oseb.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice