Slovence v zadnjih dveh tednih zabavajo Instagram objave profila 'In Slovenija we don't say', ki dnevno objavlja posebne reke, ki jih govorimo Slovenci.

Na družbenem omrežju Instagram je v preteklih tednih zaživel nov profil, ki vas bo z zabavnimi objavami zagotovo nasmejal. 

Instagram 'In Slovenija we don't say' je Slovence začel zabavati pred nekje dvema tednoma in v tem času je profil prejel več kot 16 tisoč sledilcev. 

»V Sloveniji ne rečemo 'Dobrodošli', mi rečemo 'Kr naprej, ne se sezuvat' in mislim, da je to čudovito. 

Ha? Ka si reko? 

Po zgledu prvega profila, se je pred dnevi pojavil še eden. 'In Štajerska We Don't' razveseljuje z zabavno štajersko govorico. 

Oba profila sprejemata ideje za nove objave, tako da lahko tudi vi pomagate soustvarjati vsebino.

Posebnosti slovenskega jezika navdušujejo Slovence

Profila na zabaven način prikažeta posebnosti slovenske kulture in jezika. Spomnita na zabavne fraze, ki jih vsi govorimo, pa se tega morda niti ne zavedamo. 

Govor Slovencev je sicer že nekaj časa zanimiv na družbenih omrežjih. Najbolj znana in prva, ki sta začela na Instagramu objavljati posebnostim v slovenski govorici, sta Štajerski argo in Gajstnice.

Medtem ko Štajerski argo svoje sledilce zabava z narečnimi besedami in izrazi Štajercev, Gajstnice objavljajo govorico vseh »gajstnih« Slovencev. 

Čeprav večina teh profilov služi zabavi, pa vsaj malo zagotovo krepijo zavedanje o lepoti in posebnostih slovenskega jezika.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice