Počitnic je konec, začenja se novo šolsko leto.

V šolske klopi se danes vrača 257.369 slovenskih šolarjev, od tega 184.169 učencev in 73.200 dijakov. Šolski prag bo prvič prestopilo 21.874 učencev in 19.600, ki se jim v letošnjem šolskem letu obetajo tri delovne sobote, a zato tudi daljše novoletne ter prvomajske počitnice, poroča STA.

Osnovne šole za prvošolce pripravljajo svečane sprejeme, nekatere srednje šole pa so se odločile z geslom NE fazaniranju! mladino na družbenih omrežjih pozvati, naj se prvi dan pouka vzdržijo poniževanja dijakov  prvih letnikov.

Kot smo poročali, se letos obeta tudi nekaj novosti, največ na osnovnih šolah.

Naj vedoželjnost presega okvire šole

Ob začetku šolskega leta so šolarje s poslanico sicer nagovorili Maja Makovec Brenčič, ministrica za izobraževanje, ki opravlja tekoče posle, notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar ter predsednik državnega zbora Dejan Židan. Prva je šolarjem zaželela dobro počutje, veliko zadovoljstva in uspehov, medtem ko jih je notranja ministrica pozvala k varni udeležbi v prometu, piše STA.

Židan pa jim je v poslanici zaželel čim več znanja, vedoželjnosti in radovednosti. Kot je dodal, znanje širi naša obzorja, pripomore k razumevanju drugačnosti, k solidarnosti ter človečnosti in strpnosti. Poudaril pa je še, da nova izkušnja prvošolcem prinaša raznovrstna doživetja ter nova poznanstva in prijateljstva.

Na svojem Twitter profilu se je oglasil tudi odhajajoči predsednik vlade Miro Cerar.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

jevlidij

Pozdravljeni, gospod in gospa
Potrebujete posojilo? So zavrnila banka in želite, da posojilo za potrebevse? Brez težav. Karkoli vaš finančni položaj, nudim hipotekarnih posojil, komercialnih posojil, mednarodna posojila, osebna posojila in izključno in druga posojila. Nudim posojila, ki so na voljo za ljudi, druge javne in zasebne in mnoga podjetja. Jaz sem na voljo, da vam posojilo, nepremičnine, financiranje, in še več.Ponujamo vam posojilo od 3000 € do 5.000.000 €. Nudim tako dolgo, srednje in kratkoročnih posojilih. Pišite mi danes in dobite prvovrstno finančnih posojanje storitev. Ne vemo, o vaši uporabi in so naše prenose, ki jih banke za varnost transakcije. Za vse vaše prošnje predloge glede stopnje in čas plačil in bo vašo pomoč. Končno, za več razumevanje Prosimo, pišite na naš naslov neznatno za več informacij o naših kredit storitev. Smo na razpolago, da vam služi.
Tukaj je naš e-poštni naslov za stik: [email protected]

Starejše novice