Vladna delovna skupina je danes na Brdu potrdila predlog, po katerem bodo vavčer v višini 200 evrov za dopust v Sloveniji dobili vsi polnoletni državljani Slovenije.

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec je danes na svojem Twitter profilu zapisala, da bodo vsi vsi polnoletni državljani Slovenije dobili vavčer v višini 200 evrov za dopust v Sloveniji.

Ministrica je na svojem Twitter profilu zapisala:

»Vladna delovna skupina je danes na Brdu potrdila predlog, po katerem bodo vavčer v višini 200 evrov za dopust v Sloveniji dobili vsi polnoletni državljani Slovenije. Tudi vsi upokojenci in kmetje. Na ta način bomo pomagali slovenskemu turističnemu gospodarstvu.«

Bone bodo po zadnji različici prejeli vsi polnoletni državljani, veljali pa bodo le za nastanitev v hotelih, počitniških domovih, avtokampih, ne pa denimo za restavracije. Za to naj bi šlo iz proračuna prek 300 milijonov evrov.

Tretji protikoronski paket naj bi vseboval subvencioniranje skrajšanega delovnega časa, podaljšanje brezplačnega vrtca za otroke, ki bodo tudi prihodnji mesec ostali doma, pa tudi uvedbo turističnih vavčerjev in številne druge ukrepe.

Minister za delo Janez Cigler Kralj je zagotovil, da vavčer ne bo del regresa za letni dopust oziroma ne bo nadomestilo zanj.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice